En 7-årig pojke bestämmer sig för att använda sina besparingar för att hjälpa äldre människor i hans kvarter att handla

av sofia

14 April 2020

En 7-årig pojke bestämmer sig för att använda sina besparingar för att hjälpa äldre människor i hans kvarter att handla
Advertisement

Den globala cronavirusepidemin är något vi tvingas hantera dagligen och vi hoppas alla kunna återgå till någon form av "normalt" liv så snart som möjligt. Under tiden måste vi stanna hemma och se till att våra mest utsatta nära och kära är säkra. När Cavanaugh Bell, en 7-årig pojke, insåg att hans underbara 74-åriga mormor var bland de "människor som var mest utsatta", bestämde han sig omedelbart för att hjälpa henne genom att handla mat. Mormorn som även är hans bästa vän, skulle absolut inte riskera att bli smittad med coronaviruset medan hon handlade mat. Cavanaughs tankar började skena iväg. Den unga killen insåg att det, precis som hans mormor, finns många äldre människor som inte har någon som handlar åt dem. Lösningen för Cavanaugh var enkel, nämligen att han skulle göra det åt dem!

Advertisement

Canavaughs mamma såg hur ledsen hennes son blev när han insåg att det fanns andra äldre människor, som hans mormor, som behövde hjälp. Mamman frågade sedan honom om han ville använda några av de pengar han hittills hade lagt undan, från julklappar och födelsedagar, för att göra några goda gärningar: "Hur mycket vill du använda, 50-100 dollar?". Pojken svarade att han ville använda alla sina pengar, 600 dollar totalt för att hjälpa de äldre i sitt område. Kort sagt var Cavanaugh inte ledsen över att spendera sina besparingar på en god sak.

Advertisement

"Jag vill att de ska veta att jag tar hand om dem!" sa Cavanaugh

Med dessa 600 dollar lyckades pojken packa cirka 100 paket fulla med mat som skulle levereras till hans äldre grannar. Med pengarna som blev kvar bestämde sig Cavanaugh för att erbjuda varma måltider till de som inte har råd. Den goda nyheten är att denna initiativrika 7-åriga pojkes solidariska initiativ inte slutar här, många människor fick höra talas om hans projekt och bad omedelbart om att få delta. Resultatet är att nu får Cavanaugh, med hjälp av sin mamma, ett flertal donationer med vilka han lyckas handla mat i sitt område för dem som behöver det mest. Tanken är att fortsätta hjälpa så många människor som möjligt tills pandemin är slut... eller åtminstone tills pengarna tar slut.

Bra jobbat!

Advertisement