Andrea Bocelli håller konsert i Milanos domkyrka på påskdagen och hela världen kommer att kunna streama föreställningen

av sofia

11 April 2020

Andrea Bocelli håller konsert i Milanos domkyrka på påskdagen och hela världen kommer att kunna streama föreställningen
Advertisement

Musik är ett kraftfullt universellt medel för social förening och solidaritet som ofta används i de svåraste ögonblicken i våra liv just för att försöka övervinna, åtminstone psykiskt, vissa hinder. Musik kan vara ett ögonblick av "bön", ett ögonblick att njuta av i ensamhet med sig själv eller för att dela sina känslor och upplevelser med andra. Kanske är det nu, med utbrottet av coronavirusepidemin, som vi går igenom en av de svåraste perioderna i vår tids historia som vi inte är redo att möta. Musik kommer inte att rädda en covid-19-patient, men den kan säkert få oss att känna oss mer enade och på något sätt starkare. Andrea Bocelli, den berömda italienska tenoren, accepterade inbjudan från Giuseppe Sala som är borgmästare i staden Milano, att hålla en gratis konsert på påskdagens kväll i domkyrkan. Ingen kommer att kunna delta vid evenemanget, just på grund av de begränsningar som den italienska regeringen har infört för att begränsa risken för smitta, men i gengäld kommer hela världen att kunna delta vid denna magiska kväll direkt från soffan hemma.

via Youtube / Andrea Bocelli

Flickr / laurentius87

Flickr / laurentius87

Det kommer inte att vara en konsert som alla andra, utan "snarare en möjlighet att be tillsammans på den kristna årsdagen som firar återuppståndelsen och vittnar om säkerheten att livet segrar", säger Bocelli. Vare sig man är troende eller inte, kommer det att vara ett speciellt ögonblick, där alla kommer att känna sig återförenade och kan omfamna "detta bankade hjärta från den sårade jorden, en underbar internationell smedja som är en källa till italiensk stolthet. Det generösa, proaktiva, modiga Milan och Italien kommer alla att mycket snart vara en vinnande modell igen, en motor för återfödelse som vi alla hoppas på. Det kommer att vara ett nöje att se det, i domkyrkan, på en helgdag som framkallar mysteriet med födelse och återfödelse."

Advertisement
Flickr / Sergio Boscaino

Flickr / Sergio Boscaino

"Music for Hope", eller "Musik för Hopp", kommer att kunna streamas den 12:e april direkt på Youtube. Klockslaget varierar beroende på vilket område du befinner dig i, i Italien och i alla länder i Centraleuropa börjar det kl 19.00, i New York kl 13.00, i Los Angeles kl 10.00, i England kl 18.00 och i Indien kl 22:30. Förutom att främja denna oförglömliga händelse var Andrea Bocelli talesman för en insamling på GoFund Me för att samla in tillräckligt med pengar för att stödja några av Italiens sjukhus.

Advertisement