Gamla musikkasetter: Har du några undansparade? De skulle kunna vara värda flera tusen euro!

av sofia

24 Augusti 2023

Gamla musikkasetter: Har du några undansparade? De skulle kunna vara värda flera tusen euro!
Advertisement

För den som levde sin ungdomstid på 80- och 90-talen är det inte något konstigt att äga prylar som har gått till historien: böcker, modellbygge, frimärken, musikkassetter och videokassetter. Vissa föremål, de som blivit mer sällsynta eller "ikoniska", betraktas i själva verket som samlarföremål och har därför ett visst värde och inte bara ett känslomässigt sådant.

Förutom att återkalla vackra minnen från någons ungdom, finns det en del saker som är värda tusentals euro! Som gamla kassettband till exempel. Låt oss se vilka som är mest eftertraktade och värdefulla.

via Discogs

Luiz O Carlos/Facebook - Not the actual photo

Luiz O Carlos/Facebook - Not the actual photo

Låt oss inse att allt det som är vintage är unikt och symboliserar både nostalgi och en mängd minnen. Faktum är att många människor har vuxit upp med vissa föremål som är typiska för den tidsperiod som ägde rum för några årtionden sedan och som nu har ersatts av ny teknik.

Men att se och röra vissa "element" från det förflutna är som att dyka tillbaka i det förflutna. För vissa kan det vara en gammal och tidlös skolryggsäck som präglat deras barndom/ungdom, för andra en typisk tv-spelskonsol eller liknande.

Men hur många har vuxit upp med en melodi, ett soundtrack - kanske från någon känd film - i öronen? Förmodligen många av oss och oavsett musiksmak var kassettband väldigt utbredda på 80- och 90-talet. Det intressanta är att idag kan några av dessa vara värda en förmögenhet! Låt oss tillsammans ta reda på vilka.

Advertisement
Ruslan Alekso/Pexels

Ruslan Alekso/Pexels

De var nästan lika stora som en modern smartphone och passade in i enheter som naturligtvis var ännu större. Deras charm har förblivit oförändrad enligt många, men inte deras värde som har stigit avsevärt. Om du har någon av följande kassetter kan du med lite tur inkassera en hel del pengar!

Bland de av högt värde sticker "Xero", från 1997 ut, med ett värde som uppskattas till nästan 4000 euro, sedan följer "The Versace Experience - Prelude 2 Gold", från 1995, vars exemplar har sålts för mer än 3600 euro och "Split Personality", årgång 1992, vars pris ligger runt 2000 euro. Du kan se hela listan över de mer värdefulla kassetterna här.

Vi pratar om mycket begränsade upplagor som det finns väldigt få exemplar av, är du en av de lyckliga ägarna till ett av dessa samlarminnen?

Advertisement