En mamma till en 3-årig pojke med cancer som lever isolerad under sina sista dagar vädjar till allmänheten: "gå inte ut"

av sofia

11 April 2020

En mamma till en 3-årig pojke med cancer som lever isolerad under sina sista dagar vädjar till allmänheten: "gå inte ut"
Advertisement

Det finns händelser i livet som har makten att förstöra människors sinnesfrid, de kommer plötsligt och rör om i en tillvaro som innan verkade vara fredlig och fridfull. Just detta hände lilla Xander Deeley och hans familj, när den 3 år gamla engelska pojken diagnostiserades med en mycket allvarlig form av hjärncancer.

En sådan nyhet är förödande i sig för en människa, ännu mer för ett litet barn som förtjänar en lugn uppväxt precis som alla andra. Situationen förvärrades dock med utbrottet av coronaviruspandemin. Xanders cancer förvärrades och tyvärr kommer pojken att tvingas leva sina sista dagar inlåst i huset på grund av den obligatoriska isoleringen, trots alla planer som hans föräldrar hade för honom.

via Mirror

Publicdomainpictures - foto di archivio

Publicdomainpictures - foto di archivio

"Det är osannolikt att min son fortfarande kommer att finnas efter allt detta," säger Jo, hans mamma. Om många av oss i slutet av pandemin och isoleringen kommer att få komma ut igen kommer detta dock inte att vara fallet för familjen Deeley och särskilt inte för lilla Xander. Coronaviruset tvingar alla att stanna hemma och det skulle vara mycket riskabelt att gå ut för Xander.
 
"På grund av epidemin var vi tvungna att avbryta många projekt som vi hade tänkt att göra med honom för att göra hans sista dagar i livet lyckliga" berättar mamman. I själva verket, tillsammans med barnets pappa och äldre syster, hade de organiserat en resa till Disneyworld, men allt avbokades på grund av pandemin och den obligatoriska isoleringen.
 
Under dessa förhållanden och med tanke på förbuden är det omöjligt för dem att ens överväga en promenad. Efter tre operationer och flera kemoterapisessioner gav läkarna tyvärr föräldrarna ett sorgligt beslut angående Xanders hälsa. Mamma Jo bestämde sig därför för att offentliggöra sin berättelse och reflekterade över alla de människor som än idag inte tar den nödsituation vi upplever på allvar och kanske fortsätter att gå ut och bryta mot reglerna.
 

Advertisement
rawpixel - foto di archivio

rawpixel - foto di archivio

”Vi borde inte vara själviska, men tänka på de mest sårbara, som Xander, och skydda dem. Människor klagar över att de sitter instängda i huset, men många av dem kommer snart att kunna gå ut och kunna återgå till sitt normala liv. Det kommer inte att vara så för oss. Även om det kan vara svårt att vara med dina barn hemma hela dagen medan skolorna är stängda, kan det också vara en möjlighet att vara tillsammans." Vilket för de som lever med svaga och allvarligt sjuka barn är något positivt. Varje ögonblick, i dessa situationer, är värdefullt. Förhoppningen är därför att fler och fler inser att respekten för reglerna också är avgörande för människor runt omkring oss, en uppoffring som, som nu som aldrig förr borde föra oss närmare.
 

Advertisement