Två barn spelar cello på en äldre kvinnas terrass för att hålla henne sällskap under isoleringen

av sofia

07 April 2020

Två barn spelar cello på en äldre kvinnas terrass för att hålla henne sällskap under isoleringen
Advertisement

På grund av coronavirusepidemin är skolorna stängda i många länder och miljontals föräldrar kämpar för att hantera sina barns utbildning i hemmet. I verkligheten finns det en obegränsad mängd aktiviteter för barn som kan genomföras och användbara resurser på nätet för att lyckas genomföra en alternativ form av undervisning. Det är dock inte alla barn som inte har lust att göra något eller som är odisciplinerade, även om det är förståeligt att man kan bli uttråkad eller rastlös av att vara "fånge" i sitt eget hem. Rebecca Tien, mamma till Taran , 9 år och Calliope, 6 år, bestämde sig för att uppmuntra sina barn till att fokusera på musik och göra goda gärningar som kunde ge någon annan lite välbefinnande.

via Youtube / TheColumbusDispatch

Advertisement

De två barnen spelar båda cello, så tanken var att hålla en liten konsert på deras grannes terrass, Helena Schlam, en 78 år gammal kvinna som just nu lever isolerad i sitt hem för att förhindra att bli smittad. En trevlig idé att spela för sin granne, som säkerligen uppskattade det faktum att hon fick spendera tid med att lyssna på vacker musik i sällskap med någon annan. Barnens mamma hade redan erbjudit sin hjälp till kvinnan, till exempel med att handla, men grannen hade svarat henne att hon hade allt det hon behövde och att hon hade det bra.

Advertisement
Youtube / TheColumbusDispatch

Youtube / TheColumbusDispatch

Eftersom hon inte kunde erbjuda materiell hjälp beslutade sig Tara för att erbjuda damen lite sällskap som i ögonblick som dessa kanske är viktigare än att någon handlar åt en i snabbköpet.

Advertisement