Violsångaren är en söt liten fågel med många färger på sina fjädrar och ser ut att vara tagen ur en Disneyfilm - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Violsångaren är en söt liten fågel…
Varje gång den här hunden går ut längtar den tillbaka hem för att kasta sig på sin säng och ta en tupplur Liam, en 30-årig man med leukemi överlevde inte coronaviruset:

Violsångaren är en söt liten fågel med många färger på sina fjädrar och ser ut att vara tagen ur en Disneyfilm

06 April 2020 • Av sofia
7.100
Advertisement

Tättingar är mycket vanliga fåglar i många delar av världen, men det är sällan man ser ett exemplar som är så här vackert och fascinerande. Som du kan se på fotona har faktiskt denna Leptopoecile sophiae, eller Violsångare, mångfärgade fjädrar. Det är som att regnbågens alla färger hade förts över till fjäderdräkten på den här söta lilla fågeln! Det är bara hanarna som har färglada fjädrar, honorna å andra sidan, har brungråtoner. Skulle det inte vara trevligt att se en på din terrass?

via: Wikipedia

Tyvärr är chansen inte så stor att du komer att stöta på en nära ditt hem, såvida du inte bor i sydöstra Kazakstan, på den tibetanska platån, på Himalaya eller i Kashmir-regionen. Kort sagt föredrar Violsångaren berg eller trädbevuxna områden.

image: Reddit

Vad beträffar dess kost, lever denna tätting främst på insekter och små ryggradslösa djur, men även på frön och bär, särskilt under vintern.

Advertisement
image: Reddit

Parningssäsongen börjar omkring mitten av maj och slutar i mitten av juni. Det bör understrykas att violsångaren är monogam. Honan lägger vanligtvis 2 till 5 ägg, som hon kläcker efter cirka 2 veckor. Ungarna som kommer att födas kommer att vårdas och matas av sina föräldrar tills de är redo att flyga ut från boet. Allt detta kommer att hända ungefär 20 dagar efter det att äggen kläcks.

En fågel med så speciella färger att den verkar ha designats av ett barn med livlig fantasi!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack