Hon säger att hon är smittad med coronaviruset och hostar på grönsakerna i mataffären med flit, polisen arresterar kvinnan

av sofia

02 April 2020

Hon säger att hon är smittad med coronaviruset och hostar på grönsakerna i mataffären med flit, polisen arresterar kvinnan
Advertisement

Vem vet vad folk tänker egentligen under denna svåra period vi alla går igenom just nu på grund av spridningen av coronaviruset. Trots allt fortsätter de flesta av oss dock att hålla modet uppe och även om det är lite svårt gör vi vårt bästa för att följa de restriktiva åtgärder som våra respektive regeringar antagit för att begränsa risken för smitta. Sedan finns det tyvärr en del av befolkningen som istället för att stanna hemma och oroa sig för sin egen hälsa och för andras, hakar på "utmaningarna" från appen TikTok och går runt och slickar på toalettsitsar eller på varorna i mataffären. Ingenting kan vara mer motbjudande och farligt i detta ögonblick av våra liv.

via Local12

Advertisement

Denna gång hände det i Pennsylvania, i en mataffär som tillhör kedjan Gerritys Supermarket. En 35-årig kvinna vid namn Margaret Cirko arresterades med anklagelsen om terrorism. 35-åringen började medvetet att hosta och spotta på frukt och grönsaker samt i butikens bröd- och köttdisk. Kvinnan var redan känd för de lokala myndigheterna för att vara en problemskapare och denna episod var bara ännu en på listan av anklagelser.

Advertisement
Facebook / Gerrity's Supermarket

Facebook / Gerrity's Supermarket

Det var förmodligen bara "ett dåligt skämt" sade personalen på Gerrity's Supermarket men företaget föredrog för säkerhets skull att agera med respekt för allas hälsa. Riskerna är för stora för att man ska kunna ta lätt på saken och all mat som kvinnan hostat på kastades bort och butikens anställda rengjorde och desinficerade alla avdelningar som hade "smittats". Ett slöseri med livsmedel till ett värde av cirka 35 000 dollar, men som har gjort det möjligt för mataffären att verifiera effektiviteten i sitt nya protokoll. Genom att agera på detta sätt har Gerrity's visat hur människors hälsa för dom har högsta prioritet och går före företagets vinst.

Facebook / Gerrity's Supermarket

Facebook / Gerrity's Supermarket

Alla butiksanställda arbetade hårt för att rengöra och fylla på med nya varor på sina hyllor på kortast möjliga tid. Med all säkerhet kommer rättsliga åtgärder vidtas mot kvinnan  och dessutom vill Gerrity's att kvinnan ska testas för att kontrollera huruvida hon har coronaviruset eller inte.

I dagens läge måste vi därför tyvärr inte bara oroa oss för viruset utan även för människors dumhet.

Advertisement