Coronaviruset, i Kina börjar de gradvis öppna upp köttmarknaderna igen där man säljer bland annat orm och fladdermöss

av sofia

01 April 2020

Coronaviruset, i Kina börjar de gradvis öppna upp köttmarknaderna igen där man säljer bland annat orm och fladdermöss
Advertisement

Trots att man långsamt återgått till det normala efter månader av obligatorisk karantän i Kina verkar det faktum att Covid-19 tillfälligt besegrats göra att minnet av detta virus sakteliga bleknar i den asiatiska nationen där allt började. Så mycket att i staden Guilin, i sydvästra Kina, öppnas återigen de första marknaderna där djur som hundar, katter, fladdermöss, pangoliner och så vidare säljs.

via Daily Mail UK

Advertisement
Max Pixel

Max Pixel

Vi minns att det var just från marknaden i Wuhan som infektionen från Covid-19 startade som sedan spred sig inte bara i den stora provinsen Hubei, utan gradvis över hela världen. Detta virus vars vaccin ännu inte existerar, verkar ha ett animaliskt ursprung, enligt vissa studier från pangoliner (även om det verkar som om detta ursprung har diskrediterats) och framför allt från fladdermöss.

Trots den pågående coronaviruspandemin öppnas nu dessa skräckmarknader långsamt där allt började i slutet av 2019.

Advertisement
Wallpaper Flare

Wallpaper Flare

Faktum är att Daily Mail rapporterar om dessa marknader i staden Guilin i sydvästra Kina, där det inte är ovanligt att träffa på djur som hundar, katter, pangoliner, fladdermöss, men även ormar, kaniner och ankor i trånga och illaluktande burar... En långsam återgång till det normala för denna forntida kinesiska tradition, trots de lagliga åtgärderna som hade vidtagits i Kina angånde försäljningen av denna typ av djur under hälsokrisen.

"Alla här tror att epidemin är över och att det inte finns något att oroa sig för. Nu är problemet andra länder. Marknaderna har återvänt till att fungera exakt som de gjorde före coronaviruset. Den enda skillnaden är att säkerhetsvakterna försöker förhindra att någon tar bilder, vilket aldrig skulle ha hänt tidigare." Det kinesiska viruset verkar gradvis ha försvunnit från kinesiskt territorium, men inte de gamla vanorna...

Advertisement