Coronaviruset och solidaritet - människor frågar med hjälp av lappar om deras äldre grannar behöver något

av sofia

02 April 2020

Coronaviruset och solidaritet - människor frågar med hjälp av lappar om deras äldre grannar behöver något
Advertisement

Västvärldens krafter håller på att ta slut under denna period där restauranger och företag har tvingats stänga på grund av den pågående coronavirusepidemin. I många länder har folk rusat till mataffärerna för att köpa upp sig på så många basvaror som möjligt som att de trodde att en zombieepidemi hade brutit ut. Vissa människor, särskilt äldre, bör helt klart undvika att lämna hemmet, även för att handla mat. Vi tror att förutom isoleringens tristess måste de stackars gamla människorna komma på hitta ett sätt för att få hjälp och lyckligtvis finns det många unga människor som frivilligt erbjuder stöd till de som har det mest svårt just nu. 

via Huffpost

Advertisement
Facebook / Becky Wass

Facebook / Becky Wass

Becky Wass, i England, har skapat färdigtryckta lappar som kan lämnas på dörrarna till husen hos äldre grannar, men inte bara. På dessa lappar tillfrågas de om de behöver någonting. Om en äldre person inte kan handla, kan den skriva det på lappen så kan volontären som har delat ut lapparna handla åt henne eller honom. Behöver du skicka post? Behöver du ett vänligt telefonsamtal? Då bör du veta att det finns någon som är villig att hjälpa dig.

Advertisement

Detta coronavirus får inte skapa fler problem än det redan har skapat. Isolering kan vara ännu mer smärtsamt för vissa människor och det är inte alltid möjligt att hantera det på bästa sätt. Becky Wass skapade dessa kort just för detta ändamål. Hennes inlägg blev viralt på nolltid tack vare många människors begäran om hjälp och deltagande. Målet var just att göra denna solidaritetspraxis viral.

Advertisement