Ett hjärtligt tack till all medicinsk personal och alla städare som riskerar sina liv varje dag - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Ett hjärtligt tack till all medicinsk…
Den här lilla hunden är så lat att hennes ägare tvingas lyfta hennes tassar för att sopa golvet Den här påhittiga fröken stämplar sina elevers händer och belönar dem om händerna är rena i slutet av dagen

Ett hjärtligt tack till all medicinsk personal och alla städare som riskerar sina liv varje dag

Av sofia
1.152
Advertisement

I ett så viktigt historiskt ögonblick, som detta där vi alla har drabbats av en epidemi på global skala, måste vi försöka behålla lugnet och göra vad vi borde ha gjort från första början: stanna hemma och följa råden från läkare och sjuksköterskor som varje dag riskerar sina liv för att rädda de som, tyvärr haft mer otur än andra och drabbats av coronaviruset. Vår tacksamhet är riktad mot läkare, sjuksköterskor och även städpersonal. Tack, för att ni genom att göra ert jobb och ofta till och med ännu mer än ni borde håller oss säkra.

image: NPS

Vi vanliga medborgare vet hur otrolig hårt sjuksköterskor och läkare arbetar i dag för att fortsätta rädda så många människor som möjligt. Medan många av oss skulle vilja sitta med en iskall öl i handen och istället kämpar för att överleva isoleringens tristess, finns det flera miljoner människor som ständigt riskerar sina liv för att våra liv ska kunna gå vidare och för att ge oss hopp om en bättre framtid. I dagens epidemiska epicentrer, som det i norra Italien, arbetar all sjukhuspersonal dag ut och dag in utan någon paus och visar tydliga tecken på hur dessa långa arbetsskift tär på dem.

Vittnesbörden från en sjuksköterska vid namn Alessia Bonari gjorde ett starkt intryck på människor på nätet och sammanfattar sinnesstämningen hos alla de som arbetar:

Den smärtsamma berättelsen från en ung sköterska

"Jag är en sjuksköterska och för närvarande tvingas jag möta den här krisen. Jag är också rädd, men inte för att handla mat, jag är rädd för att gå till jobbet. Jag är rädd för att masken kanske inte sitter ordentligt på ansiktet, eller för att av misstag råka röra mig själv med smutsiga handskar, eller kanske för att skyddsglasögonen inte helt täcker mina ögon och något kan ha trängt igenom. Jag är fysiskt trött eftersom skyddsutrustningen gör ont, labbrocken får dig att svettas och när jag väl är klädd kan jag inte längre gå på toaletten eller dricka under sex timmar. Jag är psykiskt trött och liksom jag är även alla mina kollegor det som har varit i samma situation i flera veckor nu, men detta kommer inte att hindra oss från att göra vårt jobb som vi alltid har gjort. Jag kommer att fortsätta sköta och ta hand om mina patienter, eftersom jag är stolt över mitt jobb och älskar det. Det jag ber alla som läser detta inlägg är att inte underskatta den ansträngning vi gör, att vara osjälviska, att stanna inomhus och därmed skydda de som är mest utsatta. Vi unga människor är inte immuna mot coronaviruset, vi kan också bli sjuka, eller ännu värre, smitta andra. Jag har inte lyxen att kunna få vara hemma i mitt hus i karantän, jag måste gå till jobbet och ge mitt bidrag. Ge ditt genom att stanna hemma, snälla."

Advertisement
image: Wikimedia
Tack till alla er på frontlinjen som arbetar som ni alltid har gjort mot denna fruktansvärda pandemi. Vi medborgare arbetar hårt för att bidra till era ansträngningar för att se till att denna period tar slut så snart som möjligt.
 

 

Tags: HälsaMedicinAktuellt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack