På det här sjukhuset kan patienterna njuta av en glass som är specialgjord för att dämpa biverkningarna från kemoterapi - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
På det här sjukhuset kan patienterna…
Vilket syskon är det mest intelligenta? Det äldsta enligt vetenskapen Jag hoppas att du en dag kommer att slutar att beskylla dig själv för den kärleken du inte har fått

På det här sjukhuset kan patienterna njuta av en glass som är specialgjord för att dämpa biverkningarna från kemoterapi

Av sofia
636
Advertisement

De som tvingas kämpa mot en sjukdom som cancer vet att de har en lång och svår väg framför sig och ofta är det hårdaste de tvingas möta just biverkningarna av av behandlingen. Kemoterapi i synnerhet kan vara avgörande men också orsaka biverkningar som förstärker tillståndet av obehag. Även att äta kan bli en utmaning, men från Brasilien kommer en god och originell idé för att lindra dessa symptom.

Forskare från Federal University of St. Catherine i Florianópolis har utformat 3 smaker av glass som bidrar till att minska illamående och aptitlöshet. Den kalla känslan hjälper också till att bedöva munnen och halsens inre vävnader, som ofta drabbas av mukosit. Faktum är att patienter som genomgår kemoterapi ofta utvecklar sprickor på ytorna i svalget, vilket gör det svårt eller smärtsamt att äta mat som är för varm eller särskilt hårt. Med detta enkla och goda system kan man lösa alla dessa små problem, vilket gör behandlingen mer tolerabel.

De smaker som används är jordgubb, choklad och citron, i en kombination av smaker och dofter som kontrasterar obehag och avsky som läkemedel orsakar hos många människor. Produkten framställs utan laktos eller gluten, med en formel som innehåller ett fett med högt näringsvärde med förmågan att deodorera olivolja och som innehåller en hög mängd protein.

Glassen med detta recept fungerar inte bara som ett läkemedel för relativt invasiva behandlingar men har också användbara egenskaper som tillskott i kosten hos cancerpatienter.

Idén har testats i över ett år på universitetssjukhuset och testats bland cancerpatienter med stor framgång. Biverkningarna har minimerats och har även gett stora fördelar för nivån på humöret. Patienterna välkomnade detta initiativ med entusiasm och rapporterade en betydande förbättring när det gäller återhämtning och irriterande symptom.

Det är otroligt hur ibland en enkel intuition räcker för att göra livet för dem som dagligen kämpar sin personliga kamp lättare. En mat som glass, mestadels kopplad till barndomen, återuppväcker barna sinnet  och förtroendet för framtiden.

Advertisement
Tags: HälsaMedicinAktuellt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack