Coronaviruset - en italiensk ingenjör lyckas förvandla Decathlons dykmasker till respiratorer - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Coronaviruset - en italiensk ingenjör…
Coronaviruset - en 95-årig kvinna blir frisk från covid-19 utan antiviral terapi När den här mamman upptäcker att blöjorna är slut i butiken slår hon desperat tillbaka på alla de som köper upp sig på för mycket varor i mataffären

Coronaviruset - en italiensk ingenjör lyckas förvandla Decathlons dykmasker till respiratorer

23 Mars 2020 • Av sofia
1.458
Advertisement

Nödsituationen med coronaviruset är en händelse som skiljer sig från alla andra i den senaste tidens medicinska historia runt om i världen, en situation som bokstavligen fått sjukhus och anläggningar att kollapsa. Lyckligtvis finns det emellertid i alla denna negativitet fyndiga människor som med sin uppfinningsrikedom lyckas ge oss alla lite hopp.

Den italienska ingenjören Cristian Fracassi, som redan har blivit berömd över hela världen för att ha tryckt upp en 3D version av ventilerna för andningsskydd som var på väg att ta slut på Chiarisjukhuset nära Brescia. Denna unga uppfinnare har nu lyckats hitta ett sätt att förvandla de mycket vanliga dykmaskerna till medicinska instrument som hjälper till att rädda liv.

via: Isinnova
image: Isinnova
Det handlar mer specifikt om Decathlons snorklingmasker "Easybreath", billiga och vanligt förekommande föremål, som många använder sig av. Liksom med 3D-trycket av ventilerna kom àven idén om att omvandla dessa dykmasker till respiratorer. Den tidigare chefen för Gardone Val Trompia-sjukhuset, Renato Favero, kontaktade Fracassi för att föreslå denna omvandling.

 

 
Ingenjören backade inte för det förslaget. Med teamet på sitt företag Isinnova började han omedelbart arbeta för att ställa alla sina tekniska färdigheter till tjänst för alla. Resultatet? Decathlon-masken har omvandlats genom en speciell 3D-tryckt anslutningsventil till en riktig respirator, som är både användbar och nödvändig för att rädda livet för många människor på sjukhuset.
 
 
 

Faktum är att i ett kritiskt ögonblick som det vi upplever just nu är saker  som andningsskydd ofta något det råder brist på på sjukvårdsanläggningarna. Därför är Fracassis uppfinning av stor betydelse. Dessutom har Isinnovas ingenjörsteam meddelat att de kommer att förse ventilerna med gratis instruktioner och inte ta patent på dem, så att alla sjukhus som behöver dem kan köpa Decathlon-masker och enkelt förvandla dem till andningsskydd.

Vad ska man säga, detta är ännu ett underbart bevis på medmänsklighet, uppfinningsrikedom och teknik som är mycket användbar för oss alla, något som världen behöver just nu mer än någonsin!

Tags: HälsaMedicinAktuellt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack