En rektor öppnar en frisersalong i skolan för att nå ut till elever med problem

av sofia

13 April 2020

En rektor öppnar en frisersalong i skolan för att nå ut till elever med problem
Advertisement

Det finns platser i världen där det inte är lätt att växa upp. Varje stad har sina områden med särskild risk för brottslighet och problem. Terrance Newton, rektor på en Warner-grundskola i Wilmington, Delaware, vet detta mycket väl.

Redan från början insåg mannen att undervisningen där och att få sina elever att växa upp på ett bra sätt inte skulle vara enkelt. Mobbning var mycket vanligt och skoleleverna, trots deras unga ålder, hade ett väldigt odisciplinerat beteende. Så för att bromsa dessa skadliga tendenser både i nuläget och för deras framtid beslutade han sig för att starta ett mycket kreativt och speciellt experiment, som fick mycket goda resultat.

via Good Morning America

Advertisement
NBC News/YouTube

NBC News/YouTube

Har du någonsin sett en frisör... i skolan? Om svaret är nej har du aldrig varit på Warner Elementary School, där Newton som är rektor bestämde sig för att det bästa sättet att umgås och nå fram till sina elever var genom att erbjuda dem denna tjänst.

Vi talar inte om en utomstående som kommer till skolan för att klippa elevernas hår, utan det är rektorn själv som gör det. Du läste rätt, han är utrustad med en hårklippare, sax, borste och frisörstol. Denna motiverade rektor har verkligen hittat det bästa sättet för att kommunicera med barnen och låt dem få veta hur viktiga de är.

Advertisement
NBC News/YouTube

NBC News/YouTube

Övertygad om att om skolmyndigheterna bara straffar dem som uppträder dåligt, kommer deras beteende enbart att bli sämre och därför har rektorn beslutat sig för att ta tag i det personligen, särskilt de mest turbulenta eleverna. Därför har han byggt upp positiva relationer med dem, baserade på förtroende och hans förmåga att få dem att känna att någon lyssnar.

Hans arbete som "skolbarberare", liksom hans vänliga sätt, har gett utmärkta resultat. Många skolelever har trots en svår start börjat bete sig mer disciplinerat och uppvisat gott beteende. Under dessa månader har både antalet avstängda elever och mobbning minskat i skolan.

NBC News/YouTube

NBC News/YouTube

Tack vare denna fantastiska mentor kan elever i riskzonen få bättre chanser att lyckas, både i skolan och i livet som väntar dem. Terrance är den typen av rektor som alla barn borde ha, och han har visat att omsorg och kärlek kan ha stor inverkan även i de svåraste situationerna.

NBC News/YouTube

NBC News/YouTube

Advertisement