En entrepenör lät bygga om ett ålderdomshem för att tillåta äldre människor att känna sig mer som hemma - TittaPaVideon.se
x
En entrepenör lät bygga om ett ålderdomshem…
Efter att ha bekämpat cancer vid enbart 4 månaders ålder

En entrepenör lät bygga om ett ålderdomshem för att tillåta äldre människor att känna sig mer som hemma

10 Februari 2020 • Av sofia
9.189
Advertisement

Med åldern kommer också de första tecknen på demens och Alzheimers sjukdom, en absolut förödande sjukdom, både för dem som drabbas av den och för dem som indirekt lider av den, som fortsätter vara nära en släkting eller en vän. I Usa lider cirka 5,8 miljoner människor av Alzheimers och de flesta av dem skulle behöva någon som tog hand om dem på lång sikt. I dessa fall behövs specialiserade faciliteter skulle behövas, det räcker inte med enkla ålderdomshem. En entreprenör vid namn Jean Makesh, ägare till tre ålderdomshem fick den lysande idén att revolutionera utseendet på ett av sina vårdhem för att förbättra de äldres liv.

Alzheimerspatienter befinner sig i allmänhet ofta i ett förvirrat tillstånd, de är inte mentalt närvarande och tror nästan alltid att de befinner sig på en annan plats än där de är - till och med, talar som om de befann sig i en annan era ( vanligtvis deras ungdom). All denna förvirring drivs av det faktum att de äldre lever varje minut av sina dagar inlåsta i en struktur som är obekant för dem på grund av den kalla belysningen.

Entrepenören, Jean Makesh, beslutade sig för att förnya utseendet på pensionatet Lantern of Madison efter att ha fått reda på vilka effekter miljön hade på de äldre människorna. Renoveringen av strukturen förändrade atmosfären ordentligt. Korridoren på hemmet har förvandlats till en gata med 1940-tals utseende och varje patient har sitt eget lilla rum. Ingången till var och en av dem är byggd som ett riktigt hus, med en veranda och en gungstol som man kan vila på. De irriterande lamporna ersattes sedan av ett mjukare belysningssystem, som efterliknar soluppgången.

Advertisement
image: Facebook

Förutom att ändra strukturens utseende inkluderade Jean även aromaterapi och ljudterapi i sitt renoveringsprojekt. Hans mål var att göra miljön i strukturen så lik äldreboenden som möjligt. Entreprenören var frustrerad över att se äldre människor "tvingas" möta en rutin som inte tillhörde dem, på en plats som de knappt kände igen.

Naturligtvis var hans projekt en framgång.

image: Facebook

Efter Lantern of Madison har Jean öppnat två andra anläggningar, båda med samma tillvägagångssätt. Även om mannen är medveten om att han inte erbjuder ett botemedel mot Alzheimers, hoppas han att hans bidrag kan vara ett steg framåt i en ny riktning.
Det är allmänt känt att äldreboenden absolut inte är billiga och att inte alla ägare har ett gott rykte, men Jeanns experiment ger hopp för både  patienterna och deras familjer. Vem vet, kanske kan alla ålderdomshem en dag se ut så här...

image: Facebook
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack