Den här mannen vägrade lämna sin park som hotades av bränderna för att skydda över 100 koalor

av sofia

22 Januari 2020

Den här mannen vägrade lämna sin park som hotades av bränderna för att skydda över 100 koalor
Advertisement

När vi säger att svåra situationer lockar fram det bästa ur människor är detta inte bara ett uttryck. Detta talesätt passar bra in på Sam Mitchell, ägare av Kangaroo Island Wildlife Park, ett naturreservat med djur som ligger i södra Australien, på den underbara Kangaroo Island.

Tyvärr, liksom många andra områden på den oceaniska kontinenten, lider denna ö också av den enorma förödelsen av skogsbränder som sedan september 2019 förstört hela regioner i Australien och orsakat döden för många djur. Mitchells beslut, sänder i detta sammanhang ut ett starkt och modigt budskap om hur vi kan vara nära dessa varelser i fara.

via Sky News

Advertisement

It has been a devastating few weeks and months for so many in our community and we are so thankful to still be here and...

Pubblicato da Kangaroo Island Wildlife Park su Giovedì 16 gennaio 2020

I området där Sam's Park ligger, liksom många andra platser påverkades av evakueringsordern som utfärdats av de australiska säkerhetsstyrkorna. Mitchell beslutade dock att han inte skulle flytta därifrån, med det enda syftet att vara nära sina över 100 skadade koalor.
 

Advertisement
Sam Mitchell/Facebook

Sam Mitchell/Facebook

Både han och en annan anställd, som har satt sina egna liv i fara, sänder ut ett mycket starkt budskap i en nödsituation som den som den australiska ön upplever, där tyvärr tusentals små djur redan har förlorat livet.

Nine of our rescues moved into the new soft release enclosure today, they arrived with minor injuries and required...

Pubblicato da Kangaroo Island Wildlife Park su Domenica 12 gennaio 2020

På grund av de förödande bränderna finns det mer än 100 koalor i parken, med allvarliga brännskador på kroppen och många lider även av undernäring. "Jag kan inte bara sitta och titta på medan de dör" sa Sam när han intervjuades om sitt beslut.

I hopp om att krisen kommer att lägga sig och färre djur tvingas riskera sina liv är allt som återstår att berömma människor som Mitchell som med sitt mod och sin altruism återger oss hoppet för mänskligheten.

Kangaroo Island Wildlife Park/Facebook

Kangaroo Island Wildlife Park/Facebook

Advertisement