4 av 5 badankor innehåller svamp och bakterier - experterna varnar för riskerna med dessa leksaker - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
4 av 5 badankor innehåller svamp och…
Den här generösa mannen lämnade sitt jobb för att bygga sängar till barn i svårighet Lyssna till din rädsla, om du låtsas att du inte har den kommer den förr eller senare att ta kontroll över ditt liv

4 av 5 badankor innehåller svamp och bakterier - experterna varnar för riskerna med dessa leksaker

Av sofia
1.058
Advertisement

Visst hade du som barn en av de där söta små gula badankorna att leka med i badkaret. Det här är mycket vanliga leksaker som även i dag ofta ges till mycket små barn. Barnet vill gärna utforska världen runt omkring sig och älskar att röra, klämma och tugga på de föremål som det hittar i sin närhet och gummiankan är utan tvekan ett av de föremål som vi alltid har betraktat som mycket lämpliga för detta syfte. Experterna varnar oss dock och föreslår att vi ägnar stor uppmärksamhet åt dessa typer av leksaker och deras rengöring, eftersom smuts och bakterier tenderar att frodas.

image: Pixabay

Studien genomfördes av Swiss Federal Institute of Aquatic Science and Technology och University of Illinois och resultaten är ganska oroande: 4 av 5 ankor innehåller "potentiella patogener". Detta innebär att om du skär din älskade gummianka i två delar, kommer du troligtvis att hitta en mängd bakterier och svampar inuti den, vilket är skadligt för vår kropp.

Bakterierna som forskare har funnit inuti gummiankan är samma som man ofta kan bli smittad av på sjukhus. Närvaron av dessa bakterier beror antagligen på den dåliga kvaliteten på plasten som dessa leksaker tillverkas med och görs ännu mer aggressiv av vätskor som svett, urin och till och med tvål.

Kort sagt, var uppmärksamma på era köp och användningen av dessa ikoniska men också potentiellt mycket farliga gummiankor.
 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack