Den här pojken föddes med vitt hår på grund av en mycket ovanligt låg melaninnivå - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här pojken föddes med vitt hår…
Glöm aldrig vem som fostrat dig, hon kommer alltid att finnas där för dig 13 roliga katter som man knappast vill bråka med på grund av deras hotfulla ansisktsuttryck

Den här pojken föddes med vitt hår på grund av en mycket ovanligt låg melaninnivå

Av sofia
9.432
Advertisement

Att vara unik är något som skiljer var och en av oss från alla andra. Alla har egenskaper som representerar dem och som skiljer dem från andra människor. Å andra sidan är detta en av de vackraste sakerna i livet, mångfalden av karaktärer, aspekter och visioner som bidrar till att vi blir rikare.

Ibland kan man råka stöta på situationer och människor som påminner oss om hur sant detta är och hur mycket vi borde uppskatta variation. Detta är fallet med Bence, ett barn som föddes i Ungern, i staden Székesfehérvár, cirka 65 km från huvudstaden Budapest. Låt oss kika på hans otroliga historia och få veta mer om hans fascinerande egenhet.

Graviditeten gick smidigt för barnets mamma, utan några särskilda problem eller komplikationer. Vid födelsen var det dock en sak som lämnade barnets föräldrar och läkarna helt mållösa.

Som en "liten gubbe", föddes lilla Bence, 5 kg tung och 53 cm lång, med ett huvud fullt av hår ...  som var vitt! Du hörde rätt, det tjocka håret på hans huvud hade ingen färg, eller snarare var det oerhört "färgstarkt" i vitt. Läkarna genomförde genast diverse kontroller, för att se om denna färg berodde på albinism.

Så var det inte, för Bence är inte albino, eftersom hans hud har melaninpigmentering. Men från blodproverna konstaterades det att melaninnivåerna var ganska låga. Så det är som om koncentrationen av melanin hos detta mycket speciella barn bara försvunnit i håret. Ett sällsynt tillstånd, som har studerats av många läkare, intresserade och fascinerade av den lilla ungerska pojken. Enligt Dr. Kummer, som följde fallet, kan nivåerna av melanin i Bence's hår öka med tiden och få dem att färgas med åren. I vilket fall har lyckligtvis barnet en utmärkt hälsa.

En sak är i alla fall säker, bilderna av detta vackra och väldigt speciella barn väckte uppmärksamhet från hela världen och snart blev de virala på nätet och förtrollade många människor. Sjuksköterskorna på sjukhusavdelningen där barnet kom till världen har omedelbart gett honom smeknamnet "Prince Charming", och definitionen verkar ganska passande, med tanke på den otroliga och "sagolika" aspekten hos detta barn!

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack