Att ha ett husdjur förbättrar livet för våra barn enligt en studie - TittaPaVideon.se
x
Att ha ett husdjur förbättrar livet…
En lastbilschaufför räddar en katt från gatan, men sedan vill han inte väcka den efter det att den somnat på sätet En brasiliansk kyrka tillägnar en familj i svårighet kyrkoavgiften för att de ska kunna köpa ett nytt hus

Att ha ett husdjur förbättrar livet för våra barn enligt en studie

10 November 2019 • Av sofia
2.042
Advertisement

Ett husdjur hemma är inte bara ett djur utan blir en integrerad del av familjen. Att växa upp tillsammans med husdjur ger många fördelar för alla familjemedlemmar och särskilt för barn. Många föräldrar är ovilliga att tillgodose de små barnens önskemål om att ha ett djur hemma. De underskattar förmodligen de positiva aspekterna som ett djur i hemmet medför.

image: Pixabay

I den här söta videon sjunger Dude, en siberian husky valp, en ylande melodi och lilla Everlee, två år gammal, imiterar honom och tillsammans sjunger de sin låt.

Denna video, förutom att vara otroligt gullig, visar oss hur ett husdjur kan representera en mycket viktig roll i barnets liv. I själva verket har lilla Everlee, som lider av epilepsi, också en talstörning och tack vare "lekarna" som hon leker med sin vän får hon viktiga stimuli för att övervinna dessa svårigheter.

I motsats till vad vi kanske tror är Everlee och Dude inte ett undantag, tvärtom händer det ofta att ett husdjur blir en stor hjälp och en motivation för barnet. Enligt en studie publicerad i tidskriften Anthrozoös är hundar faktiskt till stor hjälp i taleterapi för barn som har svårt att kommunicera eller bilda ord.

image: Pixabay

Detta är bara ett exempel på vad det innebär att leva med ett husdjur och hur viktigt det är för barn.

Dessutom har det visat sig flera gånger att barn som växer upp tillsammans med husdjur blir ungdomar och sedan vuxna människor som är mer självständiga och säkra. Barn som har turen att få leva med ett djur utvecklar en större inlärningsförmåga och en mer markant känslomässig tillväxt. De lär sig också att förhålla sig till andra med empati och att ta ansvar.

Detta leder till att barnen blir mer aktiva och får mer stimulans vilket leder till ett bättre humör som i sin tur verkar bidra till att bli ännu mer lydiga. Vad ska man säga? Tänk på det nästa gång dina barn ber om ett husdjur, eftersom det visserligen kan vara en utmaning, men också mycket givande och viktigt under ett barns uppväxt.

Tags: BarnFamilj
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack