Hur du planterar ett citronträd i en kopp och får ditt hem att alltid dofta gott - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Hur du planterar ett citronträd i en…
Den här flickan sparar alla gåvor som hon har fått av en grupp korpar som hon matar sedan 4 år tillbaka De första 3 åren i ett barns liv lägger grunden för hur de kommer att vara som vuxna enligt en terapeut

Hur du planterar ett citronträd i en kopp och får ditt hem att alltid dofta gott

Av sofia
20.544
Advertisement

Underskatta inte vikten av att bo på en välkomnande och avkopplande plats - ditt hem är det ställe du kommer tillbaka till efter långa arbetsdagar och förtjänar att bli utsmyckat och beaktat, för din fysiska och psykiska hälsas skull. Att undvika obehaglig lukt i hemmet är till exempel ett sätt att hålla det utrymme du bor i rent, vilket som ett resultat kommer att bli ännu mer avkopplande och kommer att vara en ytterligare källa till välbefinnande. För att plantera ett citronträd, räcker det med att ha en kopp och några frön och detta kan hjälpa dig att få en doftande och trevlig växt att placera i hemmet.

Fördelarna med att ha en citronplanta hemma är många och framför allt har den en behaglig doft, vilket kan hjälpa dig att känna dig mer lugn och få dig att bli mer avslappnad. Citrondoftet hjälper till att förbättra koncentrationen och din sömnkvalitet. Med tanke på de gynnsamma effekterna kan det vara en bra idé att försöka plantera ett citronträd hemma. Låt oss kika på hur man kan göra detta på ett enkelt sätt.

"Ingredienserna" du behöver är: frön av en ekologisk citron, jord, en skål eller en kopp, små stenar, pincett, vatten och pappershanddukar.

Du kan börja med att blötlägga citronfrön i lite vatten i ungefär en timme. På detta sätt underlättar du avlägsnandet av rester av fruktkött från fröet. Torka sedan fröna i en pappershandduk och använd en pincett för att ta bort fruktköttet som kan ha blivit kvar på fröna.

Sedan kan du blötlägga fröna i en burk med vatten och låta dem ligga i minst 2 dagar, tills de börjar grodda.

Advertisement

Efter två dagar är det dags att fylla koppen med jord. Ta de groddade fröna och sätt dem försiktigt i jorden.

Om du vill göra burken mer dekorativ kan du strö över småsten på jorden. Placera nu din kopp på en solig plats och vattna den när det behövs. På sommaren behöver den mer vatten än på vintern.

Vänta tålmodigt tills växten kommer att börja gro och blomma... och sedan är du klar! Nu vet du hur du kan odla ditt eget lilla citronträd hemma, med några enkla steg.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack