Han var den första som gick på Disneyland och varje år kommer han tillbaka eftersom hans biljett fortfarande gäller - TittaPaVideon.se
x
Han var den första som gick på Disneyland…
Mjölk och vitlök ett naturligt sätt att behandla smärta i rygg och ischiasnerven 15 katter från hela världen som kommer att lysa upp din dag

Han var den första som gick på Disneyland och varje år kommer han tillbaka eftersom hans biljett fortfarande gäller

04 Oktober 2019 • Av sofia
1.509
Advertisement

Barn, som alla vet, älskar att gå till nöjesparker och om de kunde, skulle de tillbringa hela dagar bland gungor, berg- och dalbanor och roliga attraktioner. Även många vuxna tycker att det är roligt att tillbringa några timmar i en nöjesparker. Man blir barn igen och kopplar av, bland skratt och färgglada karuseller. Även om du aldrig har varit i en nöjespark, känner du säkerligen till Disneyland. Vem gör inte det? Walt Disneys världsberömda nöjespark inspirerad av karaktärerna i hans tecknade filmer, uppskattade och älskade av alla. Den allra första parken invigdes 1955 av Walt Disney själv (den enda öppningen han hann delta i) i Los Angeles. Vid det evenemanget deltog även en mycket speciell person - en person som skulle återvända till parken varje år under sitt liv.

image: Disneyland

Dave MacPherson var 22 år 1955 och studerade vid Long Beach State College. Den magiska dagen då parken skulle invigas, var Dave redan där klockan 2 på natten, eftersom han ville försäkra sig att få den första platsen till varje pris. Dave MacPherson var faktiskt den första som satte sin fot på Disneyland. Innan dess hade parken bara öppnats för Disney-familjen och andra kändisar dagen innan. Den 17:e juli hade Dave sett hur roligt det såg ut inne i parken på TV och, så han bestämde sig för att det skulle vara en bra idé att få vara den första som satte sin fot på nöjesparken när den öppnade för allmänheten.

image: Disneyland

Efter att ha åkt flera kilometer på sin motorcykel kom han till kassan klockan 2 på natten och lyckades köpa den första biljetten som parken någonsin hade tryckt. Detta belönades med en extra biljett... en biljett som alltid är giltig utan utgångsdatum!

Advertisement
image: Disneyland
image: Disneyland

Det här är biljetten som Dave fick den 18:e juli år 1955

image: Disneyland
Advertisement
image: Disneyland

Dave fick en biljett som är giltig för livet, för att ha varit den första vanliga medborgaren som kom in i parken. Sedan dess har mannen med nöje återvänt till Disneyland varje år, även tillsammans med sin familj och sina vänner och fortsätter att ha kul och bli ett barn igen.

image: Disneyland

Dave MacPherson var vid den tiden den lyckligt lottade pojken som lämnade 6000 ivriga människor bakom sig när han passerade tröskeln till världens mest berömda nöjespark. Idag är han en morfar som tillsammans med sin familj, fortfarande tycker om att återuppleva magiska stunder från sin barndom.
 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack