Den här ansiktsmasken gjord på majsstärkelse är helt naturlig och fungerar nästan som botox

av sofia

05 September 2019

Den här ansiktsmasken gjord på majsstärkelse är helt naturlig och fungerar nästan som botox
Advertisement

Rynkor och olika små bristningar i huden är nästan alla kvinnors stora skräck. Med årens gång är vissa rynkor oundvikliga och kan bli värre om vi inte tar hand om vår hud. Det finns många krämer på marknaden som lovar att eliminera detta irriterande estetiska problem och utlovar en ung och mjuk hud och även om det säkert är bra att använda en bra ansikts- och kroppslotion får vi inte tro på reklamens "mirakel". Dessutom är dessa krämer generellt mycket dyra. I den här artikeln vill vi erbjuda dig en gör-det-själv-ansiktsmask som är både naturlig, ekonomisk och effektiv.

via Fustany

Advertisement
Instagram / Instamakeupla

Instagram / Instamakeupla

Rynkor är inget annat än resultatet av åldringsprocessen i huden, vilket leder till en förlust av kollagen. För att lösa problemet, åtminstone delvis, vill vi erbjuda dig en naturlig mask som innehåller majsstärkelse som huvudingrediens. Majsstärkelse hjälper till att eliminera rynkor och förbättra hudens utseende, med en verkan som liknar botox.

Majsstärkelse är en ingrediens som är lättillgänglig i alla mataffären, för en billig penning.

Ingredienserna för att göra din antirynkmask hemma är mycket enkla:

  • 1 matsked majsstärkelse
  • 1 matsked naturlig yoghurt
  • 150 ml vatten
  • 3 matskedar naturlig morotjuice.

Advertisement
Amazon

Amazon

Tillsätt majsstärkelsen i 50 ml av vattnet och blanda väl tills du får en jämn blandning. Koka upp resten av vattnet (100 ml), tillsätt stärkelseblandningen som du just gjort till vattnet och fortsätt röra om.

Stäng av plattan och låt allt svalna. Tillsätt yoghurt och morotsaft och rör om tills alla ingredienser är väl blandade. När allt är klart är din vackra mask redo att appliceras!

Du kan applicera masken på ansiktet och låta den sitta i 40 minuter, den tid som krävs för att den ska verka. Skölj sedan med mycket varmt vatten. Applicera masken en gång om dagen i circa en månad för att få bra resultat.

Advertisement