Den här mannen är 93 år gammal och har byggt en hel katedral med sina bara händer - TittaPaVideon.se
x
Den här mannen är 93 år gammal och…
De rörande bilderna av en man som klipper sin sjuka frus hår innan hon påbörjar sin behandling Den här killen gick ner 80 kg för att kunna donera sin njure och rädda livet på sin lillasyster

Den här mannen är 93 år gammal och har byggt en hel katedral med sina bara händer

24 Augusti 2019 • Av sofia
974
Advertisement

Vi har alla en dröm - kanske till och med mer än en att uppfylla. Varje dag strävar vi efter att komma den drömmen lite närmare, bit för bit och göra vårt liv värt att leva. För många innehåller drömlistan saker som "resa runt i världen" eller prova någon extrem sport, men för den här gamla mannen var det något annat. Idag är den här mannen som vi nu vill prata med dig om 93 år gammal och på toppen av sin lista hade han inte skrivit drömaktiviteter som "resa världen runt på ett år", utan att "bygga en katedral med mina bara händer".

via: Telegraph

Han heter Justo Gallego, är 93 år gammal och i över 50 år har han ägnat sig åt byggandet av en enorm katedral i Madrid, Spanien. Människan har aldrig studerat arkitektur, han föredrar faktiskt att kalla sig "en murare" och med sina bara händer har han lyckats bygga stora delar av sin drömkatedral. Han är medveten om det faktum att han inte kommer att kunna avsluta sitt arbete, men han hoppas att när hans tid är kommen, kommer han att kunna begravas i katedralen.

Katedralen är fortfarande långt ifrån färdig, men den är redan full av många imponerande detaljer. Inuti har bland annat byggt en krypta (med en imponerande trappa) och en församlingshall. Allt byggdes med basmaterial som cement, gamla däck och begagnade flaskor.

Det som driver honom är utan tvekan den gränslösa tron på Gud. Justo har ingen aning om vad som kommer att hända med katedralen när han inte längre finns, men han säger att han förlitar sig på Gud och att allt ligger i hans händer. Justo har avstått från alla sina materiella ägodelar för att bygga den imponerande katedralen, inklusive sitt eget hem. Han vill inte ha pengar och det enda han bryr sig om är att bygga sin kyrka.

Advertisement

Ett otroligt exempel på att "vilja är makt". Visst är det också nödvändigt att ha en viss talang, men Justo är ett levande bevis på att allt är möjligt om vi verkligen vill. Till och med att bygga något omöjligt, som en hel katedral, med sina bara händer.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack