Berättelsen om Pete, den modiga lilla hunden som räddade sin familj från en björn

av sofia

28 Augusti 2019

Berättelsen om Pete, den modiga lilla hunden som räddade sin familj från en björn
Advertisement

Hundar är de gulligaste och mest trogna varelserna i djurriket, alltid redo att jobba tillsammans med sina ägare och familjer i alla situationer. En hund är inte bara människans bästa vän, utan den är även många andra saker - en vän att köra med, att sova med, kela med och ibland till och med en terapi mot smärta och ångest. Kort sagt, en hund är verkligen en värdefull tillgång att ta hand om. Pete, en 14-årig engelsk setter, hade verkligen varit var och en av dessa saker för sin mänskliga familj - Stephen Parisi och Cathi Henn, ett par från New York.

via BBC

Advertisement
Twitter

Twitter

Stephen och Cathi berättar att de hade adopterat Pete när den stackars hunden hade blivit för gammal för att vara jakthund. Förutom att han var en trogen följeslagare i många år var Pete också det här unga parets skyddsängel, som bokstavligt talat räddats av modet hos denna engelska Setter.

Berättelsen där Pete är huvudpersonen och hjälten ägde rum vid Monksville Reservoir i New Jersey (USA). Paret åkte på en utflykt till den konstgjorda sjön när några av de andra hundarna som följt med dem lämnade platsen för att utforska området utanför den angivna vägen. Tyvärr fick de en otäck överraskning på vägen, en svart björn dök plötsligt upp.

Advertisement
Cathi Henn

Cathi Henn

Stephen och hundarna befann sig utan någon möjlig flyktväg men tack vare hunden Petes snabba ingripande lyckades de fly och komma i säkerhet. Deras ägare, Stephen, kom tillbaka för att skrämma björnen men vid den tidpunkten var Pete redan allvarligt skadad. Paret tog sedan honom omedelbart till en veterinär så att de kunde ge honom vård. Tyvärr visade hans röntgen allvarliga skador på ryggraden och en hund i hans ålder skulle aldrig ha kunnat genomgå en så pass stor operation. Gamla Pete skulle aldrig ha kunnat gå igen under dessa förhållanden.

Samma eftermiddag beslutade Stephen och Cathi, med ett tungt hjärta fyllt av tårar, att släppa taget om Pete och avsluta hans lidande.

En hund full av liv, trots sin avancerade ålder, som försvarade sin familj in i det sista och som levde sina sista timmar som en riktig hjälte och bästa vän.

Advertisement