Att dansa är bra för kroppen och föryngrar din hjärna - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att dansa är bra för kroppen och föryngrar…
Den här 92-åriga barnläkaren genomför gratis läkarundersökningar på barn som har det svårt och behandlar dem alla som att de vore hans barnbarn Hennes man ger henne en tårta som avbildar hennes favoritsak - ett gigantiskt paket från Amazon

Att dansa är bra för kroppen och föryngrar din hjärna

Av sofia
1.447
Advertisement

Att åldras är enbart ett mentalt tillstånd. Även om cellulärt åldrande inträffar med tiden så skulle det räcka med att inte sluta med några mycket goda vanor för att alltid känna ung, till exempel dans. Visste du att dans för äldre människor inte bara är bra för sinnet utan även föryngrar hjärncellerna? Detta är slutsatsen av en överraskande vetenskaplig forskning i tidskriften Frontiers in Human Neuroscience.

via: Time

Undersökningen jämförde resultatet av magnetröntgen på hjärnan av hos deltagarna under 18 månader medan de dansade till olika musikstilar och resultatet var mycket intressant. Hjärnstrukturen hos deltagare med en medelålder som låg på 68 förbättrades av deltagandet i dansgrupper eller vid individuella danser. Detta innebär att hos dessa individer expanderade hippocampus, den del av hjärnan som enligt vetenskapen är mest utsatt för försämring vid Alzheimers sjukdom.

Samma studie visade också att dans är en fysisk träning som gör att vi kan förbättra balansen, motståndskraften och flexibiliteten i vår kropp och därför bra även för våra sensoriska, motoriska och kognitiva förmågor.

image: Pxhere

Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports har också publicerat en ny studie som belyser hur regelbunden fysisk aktivitet hos cirka 1 000 analyserade japanska kvinnor (aktiviteter som yoga, dans, promenader,och bad) förhindrade 73 % av dem från att få funktionshinder, både på psykisk och fysisk nivå.

Så vad väntar du på? Börja ta danslektioner, släpp loss till dina favoritlåtar ensam eller i sällskap. Att dansa håller dig ung!

Källa:

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack