Enligt en undersökning skulle det att prata mycket kunna vara bra för hjärnans hälsa

sofia

02 Februari 2020

Enligt en undersökning skulle det att prata mycket kunna vara bra för hjärnans hälsa
Advertisement

Vem gillar inte att konversera? Vare sig det är bland vänner, familj eller bekanta, finns det människor som roar sig med att underhålla människorna i sin omgvivning. Konversation är i själva verket en av grunderna för kommunikation och det är inte bara en social aktivitet som är användbar för att utbyta kunskap, mer eller mindre allvarliga ämnen eller lära känna varandra.

Enligt studien vi nu kommer att prata med dig om, är konversation även ett bra sätt att hålla hjärnan i form.

via Neurodegeneration Research

Advertisement
Pedro Ribeiro Simoes/Flickr

Pedro Ribeiro Simoes/Flickr

Undersökningen genomfördes i USA och vände sig till 144 personer över 80 år som inte hade några särskilda hjärnedegenerationsproblem. I den åldern är faktiskt riskerna för att utveckla demens och social isolering mycket höga och båda dessa orsakar kognitiv nedgång.

Genom att dela upp de äldre i två grupper tittade forskarna på deras hälsa och gav en av de två grupperna möjlighet att föra dagliga samtal, personligen eller via chatt. Studiedeltagarna, som ansågs vara personer med höga risker för att utveckla kognitiva brister, övervakades i sina samtal och man tittade även på minnet, reaktioner och interaktioner.

Army.mil

Army.mil

Från resultaten, som forskarna planerar att avslöja inom år 2022, kommer vi att veta om ökningen av den sociala kontakten genom samtal som genomförts personligen eller med tekniska medel kommer att ge verkliga fördelar för de äldres hälsa. Det verkar dock emellertid redan som att forskarna har uppnått viktiga resultat som verkar bekräfta deras teorier.

Kort sagt, att ha för vana att konversera lite - eller att vara en människa som talar mycket - kan hjälpa vår hjärna att hålla sig ung och försena uppkomsten av demens och kognitiva sjukdomar. Så istället för att vara blyg och reserverad borde du fösöka konversera så mycket som möjligt för din hjärnas hälsa skull!
 

Advertisement