Mäns hjärnor mognar enbart efter 40 år enligt vetenskapen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Mäns hjärnor mognar enbart efter 40…
Med hjälp av den här kinesiska metoden kommer du slippa din huvudvärk på bara 5 minuter utan att behöva några läkemedel På den här busshållplatsen räddar man gatuhundar från kylan med hjälp av täcken och bildäck

Mäns hjärnor mognar enbart efter 40 år enligt vetenskapen

Av sofia
631
Advertisement

Förmodligen har många män, även i vuxen ålder, flera gånger i livet fått höra att de är omogna, barnsliga osv... Det är en utbredd övertygelse, som ofta orsakar missnöje och konflikt med det kvinnliga könet.

Men är det verkligen så? Tenderar män verkligen vara mindre mogna? Den vetenskapliga studien vi ska prata om idag kan ge ett svar som kanske inte alla kommer att glädjas åt, låt oss se vad det är.

Undersökningen genomfördes av University of Oxford. Det brittiska universitetets syfte var att undersöka mognaden hos vuxna män och jämföra dem med kvinnor i samma ålder.

121 personer mellan 4 och 40 år fick delta i undersökningen och utvärderades utifrån deras utvecklingsprocesser under deras uppväxt. Mer specifikt undersöktes hjärnans strukturella anslutning.

Trots den besvikelse som manliga individer kan uppleva indikerade resultaten att deras hjärnor tenderar att ha en försening i den långvariga utvecklingen av funktionella nätverk, även om hjärnan sedan efter 40 års ålder både hos kvinnor och hos män har samma förmåga. En "försening" som inte alltid påverkar förmågan att utföra dagliga åtgärder, men som trots allt har verifierats.

Kvinnor, å andra sidan, lider istället av en för tidig försämring av neurala nätverk, troligen på grund av att de mognar tidigare. Den kvinnliga hjärnan tenderar sedan, enligt en publikation av neurovetenskapsmannen Eduardo Calixto, att vara mer effektiva, med bättre minne och mer definierade uppfattningar om färg och smak, även om de är mindre än de maskulina.

Studier och egenskaper tycks därmed mer eller mindre bekräfta vad man vanligtvis brukar säga. Män tenderar att mogna senare än kvinnor, men kanske är det just detta som gör saker intressanta i naturen...

Källa:

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack