Nu är det bekräftat, mor- och farföräldrar har en väldigt speciell relation med sina barnbarn som får båda att må bra - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Nu är det bekräftat, mor- och farföräldrar…
Den här kvinnan riskerar fängelse för att ha matat gatukatter

Nu är det bekräftat, mor- och farföräldrar har en väldigt speciell relation med sina barnbarn som får båda att må bra

724
Advertisement

I dag är den roll som mor- och farföräldrar har inom familjen med uppfostran av barnen alltmer central. Med föräldrarnas arbete, fullspäckade scheman och åtaganden som inte lämnar mycket tid över till att ägna sig åt barnen, blir de tvungna att förlita sig på dem om det inte finns möjlighet att skaffa barnvakt.

För många pappor och mammor är det verkligen ett privilegierat och nästan obligatoriskt val, kanske också på grund av att mor- och farföräldrar erbjuder sin hjälp och sin önskan att delta i barnens uppväxt. Således skapas ett starkt band mellan mor- och farföräldrar och deras barnbarn. Men hur ser dessa relationer ut? Är de bra både för de vuxna och för barnen? Låt oss se vad vissa studier har avslöjat i detta avseende.

image: Pxhere

En undersökning som genomfördes av University of Oxford har visat att regelbunden kontakt mellan morföräldrar och barnbarn kan ge välbefinnande för både barnet och den vuxna. Ett band som det som skapas mellan de "kloka" och de små i familjen kan hjälpa de vuxna att hålla sig unga, aktiva och få kognitiv stimuli, medan de små å andra sidan kan dra nytta av de äldres erfarenhet.

Om det sedan inte är helt bra mellan föräldrarna, lyckas mor- och farföräldrarna vara som ett "klister" för att få barnbarnen att känna att deras familj inte helt har fallit samman. Dessa uppgifter bekräftades genom undersökningar genomförda med nästan 1600 barn i olika åldrar i Storbritannien.

Enligt resultatet älskar barnen förhållandet med sina mor- och farföräldrar. Med dem känner de att de har ett speciellt förtroende, att de kan prata med dem och lita på dem, samt mer tid för att få hjälp i sina dagliga aktiviteter, samma fördelar återspeglas naturligtvis också hos morföräldrarna.

Livskvaliteten och hälsan hos de äldre förbättras avsevärt om de är i kontakt med barn, eftersom det ökar deras livslängd. Detta bekräftades av en annan studie genomförd av Institute of Gerontology vid fakulteten för samhällsvetenskap i London och gäller främst mor- och farmödrar. I Storbritannien hjälper faktiskt en tredjedel av dem regelbundet till med sina barnbarn, medan 40% hjälper sina barn i vardagen med familjsysslorna.

Uppgifterna som samlats in är emellertid också giltiga för många andra, inte bara för det engelska samhället och har under en period av fem år alltid bekräftat samma resultat.

Att vara mor- eller farföräldrer och barnbarn är därför bra för både vuxna och barn. Det är numer bevisat att tiden tillsammans med de äldre är riktigt värdefull, och föräldrarna borde uppmana till detta!

Tags: BarnFamiljPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack