Han sväljer av misstag en metallpigg från grillborsten och nu vill läkarna avråda andra från att använde dem - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Han sväljer av misstag en metallpigg…
6 goda skäl till varför skilsmässa är bättre än ett dåligt äktenskap Enligt vissa forskare skulle användandet av smarttelefoner kunna förändra människokroppen

Han sväljer av misstag en metallpigg från grillborsten och nu vill läkarna avråda andra från att använde dem

Av sofia
617
Advertisement

Hemmet är det ställe som alltid har förknippats med lugn och säkerhet, den tillflykt som ger skydd mot alla omvärldens faror. Trots detta sker statistiskt sett en betydande andel olyckor, till och med allvarliga, just i hemmet. Det är ofta oförutsägbara omständigheter, lömska faror som bara väntar på att vi ska råka glömma något eller bli distraherade. En av dessa är grillborsten.

image: Imgur / therealhoward

Brady Tovell, 10 år gammal råkade ut för något mycket allvarligt på grund av ett litet föremål som ingen hade kunnat tro skulle kunna orsaka sådan skada. Det hela började en natt när pojken vaknade med svår magsmärta. Först trodde föräldrarna att det var ett banalt matsmältningsbesvär men hans tillstånd började snabbt förvärras, så mycket att Brady började kräkas regelbundet under de kommande 15 timmarna. Det stod klart att det rörde sig om något mycket mer allvarligt.

Brady fördes omedelbart till sjukhuset med en misstänkt blindtarmsinflammation. En ultraljudsundersökning visade vätska i buken, så det medicinska teamet förberedde sig för operation och för att eventuellt ta bort blindtarmen. Operationen var framgångsrik, men efter två timmar i operationssalen fick föräldrarna höra vad som egentligen orsakat problemet. Han hade oavsiktligen ätit en liten metallpigg, som troligtvis lossnat från borsten som används för rengöring av grillen och denna hade sedan skadat hans tarmar.

Lyckligtvis gick operationen bra och Brady klarade sig igenom den kritiska fasen, även om återhämtningsfasen kommer att vara allt annat än snabb eller enkel. Pojkens mamma och pappa delade historien på Facebook för att varna andra familjer om ett sådant hot som lurar inne i huset. Episoden är faktiskt inte så sällsynt som man kan tro, eftersom flera andra människor anländer till sjukhuset med liknande symtom eller med halssmärta, orsakade av ett ofrivilligt intag av en liknande metallpigg.

När en metallpigg hamnar i matsmältningskanalen är konsekvenserna oförutsägbara. I dessa fall är diagnosen mycket komplex, så som en varning är det mycket bättre att kasta bort de där gamla grillborstarna och istället försöka hitta alternativa lösningar och säkrare system!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack