11 till synes banala tecken som kan tyda på hjärtproblem - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
11 till synes banala tecken som kan…
Hon är 62 år gammal men har en välformad kropp - bilderna på den här kvinnan kommer att få även ungdomar att blekna Den här 6-åriga flickan tar hand om sin pappa sedan han var med om en svår olycka som lämnade honom invalid

11 till synes banala tecken som kan tyda på hjärtproblem

7.991
Advertisement

Hjärtat är inget man bör ta lätt på. Hur många gånger har vi hört denna fras? Förmodligen många och det är inte bara ett sätt att säga. Hjärtat är kroppens motor. Tack vare detta otroliga organ flyter blodet i våra ådror och kan utföra våra aktiviteter på ett korrekt sätt.

Det är dock inte alltid lätt att upptäcka när något är fel på det. Symtom som kan indikera små eller stora kardiovaskulära störningar är inte alltid tydliga och begripliga.

Det är lämpligt att känna till några utav dem. Nedan räknar vi upp elva, med stöd av de vetenskapliga undersökningar som har talat om dem. Dessa symtom kan vara mer eller mindre vanliga hos många människor, på samma sätt som de inte behöver indikera ett hjärtproblem. Om vi ofta har dem bör vi emellertid utvärdera om det inte är lämpligt att genomgå en medicinsk kontroll.

image: pxhere.com

1. Svullna ben och fötter - Om skor ofta är svåra att undvika, eller strumporna lämnar sitt märke kontinuerligt, skulle vi kunna ha lite vätskeansamling, vilket enligt forskare ibland kan kopplas till kranskärlssjukdomar och hjärtsjukdomar.

2. Oregelbundna hjärtslag - arytmi är det typiska tillståndet i vilket det verkar för oss att hjärtat inte slår som det ska, och att det "hoppar över" ett slag: i detta fall är det lämpligt att undersökas av en kardiolog

3. Smärta i bröstet eller axlarna - De kan ofta innebära muskelsmärtor, kanske på grund av att man har varit i samma position för länge. Men detta är inte alltid fallet. Tyngd på bröstet eller på axlarna kan också vara ett inte mycket tydligt symptom på angina pectoris

4. Andfåddhet - Var aktsam på hur du andas. Om du ofta har svårt att återhämta dig, även om du inte har gjort alltför stora ansträngningar, eller har svårt att andas djupt, kan vi drabbas av dyspné, en sjukdom som är kopplad till eventuella hjärt- och kärlproblem.

image: Pixabay

5. Sömnapné och tung andning - Liksom anfåddhet kan även snarkning och apné på natten under sömn betyda att vårt hjärta inte utför sina funktioner som det borde.

6. Sexuella dysfunktioner - Även problem som är relaterade till blodflödet till könsorganen, både män och kvinnor, kan i vissa fall kopplas till hjärtfel.

7. Ökad ångest - De som får panik ofta, eller är föremål för plötsliga och upprepade ångestattacker, kan vara mer benägna att få hjärtattacker har ett flertal olika vetenskapliga undersökningar visat.

Advertisement

8. Ömmande tandkött - Även om det vid första ögonkastet verkar vara två delar av kroppen som är svåra att länka ihop, kan bakterier i vissa fall enligt experterna påverka tandköttet och även attackera artärerna.

9. Dålig aptit - Att äta med aptit är synonymt med hälsa. När vi saknar aptit eller kanske ger maten oss en känsla av illamående, är det lämpligt att utvärdera kvantiteten av BNP-hormonet, som i stora mängder är kopplat till hjärtsvagheter

10. Svimning och yrsel - När vi svimmar utan uppenbar anledning kan det bero på att vårt hjärta inte har tillhandahållit rätt blodtillförsel till hjärnan. Detsamma kan sägas för yrsel.

11. Hudsjukdomar, herpes eller eksem - Se dig bara i spegeln. Om vi i allmänhet är bleka i ansiktet, har återkommande herpes eller eksem, kan vi enligt vissa studier vara mer benägna att få hjärtinfarkt.

Tags: PraktiskaHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack