x
Vilken vattenmelon skulle du köpa?…
Nöj dig aldrig med dåligt kaffe, en falsk vän eller en patetisk partner Ett handikappat barn adopterar en hundvalp som har svårt att gå och sedan dess har de två varit bästa vänner

Vilken vattenmelon skulle du köpa? Här är fyra guldregler för att välja den bästa att hålla i minnet!

11 Juni 2019 • Av sofia
7.314
Advertisement

Att äta en härlig skiva vattenmelon på sommaren är perfekt för att kyla ner dig lite och som lätt mellanmål under dagen. Det är faktiskt den minst kaloririka frukten som vi har tillgänglig under sommaren och som hjälper oss att fylla på vätska under dagens hetaste stunder. Många människor, särskilt barn, älskar vattenmelon på grund av dess söta smak och brukar ofta äta det som mellanmål, kanske på stranden under ett parasol. Inte alla vattenmeloner har samma smak och är lika goda - problemet uppstår varje år: hur väljer man egentligen den bästa vattenmelonen?

Tack vare den här lilla guiden kommer du inte längre att känna dig borttappad i mataffären och du kommer att veta hur man väljer den bästa och sötaste vattenmelonen av dem alla!


1. Skaftet

image: Pexels

Det torra och bruna bladskaftet indikerar att vattenmelonen har skördats i en redan mogen fas. Om det istället är grönt, är frukten omogen och har inte uppnått rätt smak.

Advertisement

2. Den gula fläcken

image: Flickr

Om du upptäcker en gul fläck vid botten av vattenmelonen oroa dig inte, det betyder att frukten har varit i kontakt med marken värmd av solen och har mognat till rätt punkt. Tvärtom, var försiktig med vita fläckar och kom ihåg att en bra vattenmelon måste ha en ljusgul-orange färg.

3. Bruna fläckar

image: Flickr

De är visserligen fula, men de är ett tecken på att frukten är mogen och också mycket bra. De bruna tecknen är i själva verket inget annat än små sprickor kvar av insekter (ödlor eller bin, till exempel) som vet hur man känner igen en mogen och söt frukt från en omogen!

4. Vikten

image: Wikipedia

När du väljer vattenmelon, kom ihåg att inte underskatta vikten. Du kanske redan undrar om det är bättre med en större eller mindre vattenmelon? Svaret är i mitten - överdriv inte åt något håll! Kom dock ihåg att vikten måste stå i proportion till fruktens storlek.

Tags: FuskMat
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack