Din hund kan känna av negativa personer och försöker att skydda dig från dem enligt en vetenskaplig undersökning - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Din hund kan känna av negativa personer…
En pappa vill visa sin son vad det innebär att vara fattig, men sonens svar lämnar honom mållös Hur du håller insekter borta från köket och sovrummet utan att behöva använda några kemiska preparat

Din hund kan känna av negativa personer och försöker att skydda dig från dem enligt en vetenskaplig undersökning

Av sofia
1.017
Advertisement

Den som äger en hund vet mycket väl att hennes eller hans fyrbenta vän kan uppfatta saker som vi människor ofta missar i början.

Och det här är inte bara ett sätt att säga, eftersom det nu finns många vetenskapliga undersökningar som har bekräftat hur hundar har störrre intusion i många situationer.

Åskväder, jordbävningar, sjukdomar, lycka eller ilska, förmågan att "sniffa ut" en fara, eller helt enkelt en sinnesstämning som hundar ofta har är riktigt otrolig. Apropå detta har överraskande nyheter nyligen kommit från en studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Neuroscience and Biobehavioural Reviews.

Ett team av forskare i Japan har fokuserat på hundens förmåga att varna för överhängande faror i förväg och vi pratar inte bara om klimatförändringar eller naturkatastrofer, utan också om risker från människor fientliga mot deras matte eller husse.

Just så, om en person med dåliga avsikter närmar sig dig eller pratar med dig, kommer din hund att kunna förstå den personens negativa attityd långt innan du gör det.

Hur? Genom feromoner. Hemligheten med denna speciella "kraft" hos dina fyrbenta vänner är att känna av de kemiska förändringarna av dessa hormoner som vi alla avger.

Det är faktiskt biokemiska ämnen som kan "skicka signaler" till andra levande organismer. En del individer, såsom hundar, kan fånga dem tidigare, andra senare.

Advertisement
image: pxhere.com

Ett fascinerande och överraskande "sjätte sinne", som bekräftar hur unika hundar är i harmoni med människor.

Förmodligen kan inget annat husdjur etablera ett sådant empatiskt förhållande med oss, förstå och skydda oss i många situationer.

Tags: DjurOtroligt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack