Den här modiga kvinnan har räddat mer än 800 flickor som annars skulle tvingats att gifta sig och skickat tillbaka dem till skolan - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här modiga kvinnan har räddat…
Den här killen har återvunnit hundratals gamla bildäck och gjort om dem till vackra hundkojor för gatuhundar Förvänta dig inte någonting av någon så kommer du garanterat att leva ett bättre liv

Den här modiga kvinnan har räddat mer än 800 flickor som annars skulle tvingats att gifta sig och skickat tillbaka dem till skolan

357
Advertisement

De tas från sina familjer långt innan de fyller 18 år, tvingas bli fruar till mycket äldre män och blir tvungna att föda barn.

Således kan vi kort sammanfatta det hemska fenomenet "barn brudar". Det skulle emellertid vara för förenklat att märka dem på det sättet, med tanke på de otaliga förnedringarna och lidanden som cirka 37 000 minderåriga varje år i världen utsätts för.

Fattigdom, okunnighet, arv från de gamla sedvanor, manscentrerade samhällen. Orsakerna kan vara många, men skräcken är alltid densamma. Barnet som faller offer för detta berövas bokstavligen sin barndom. En glimma av hopp mot spridningen av detta har dock nyligen tänts i Malawi tack vare en kvinna som är en sann hjälte.

Hennes namn är Theresa Kachindamoto och hon är chef för distriktet Dedza, i södra delen av landet. Malawi är en av de fattigaste staterna i världen och enligt statistiken gifter sig över hälften av tjejerna här innan de fyller 18 år.

Trots att bruket av barnförlovning har blivit olagligt sedan 2015 finns det fortfarande fall av tjejer som från 7 år säljs av familjerna i utbyte mot pengar. "Köpare" tar hand om deras utbildning på speciella "läger" och efterföljande äktenskap.

Inför alla dessa fasor, bestämde sig Theresa när hon en gång blivit ledare, för att ingripa drastiskt.

Den malawiska kvinnan började således styra sitt folk (över 900 tusen personer) med den fasta övertygelsen att hon inte längre skulle representera seder och traditioner som barnbröllop.

Över 850 barns äktenskap avbröts av Theresa Kachindamoto. Alla tjejerna som tvingats bli fruar och mammor före sin tid skickades till skolan, med bidrag till familjerna som inte har råd att betala för dem.

En hård och fast position som antagits av Theresa mot den fruktansvärda seden av barnbrudar. Kvinnan ville visa att hon menade allvar genom att avskeda alla männen i ledarpositioner under henne som inte respekterade hennes förbud.

Advertisement
image: Agos/Facebook

Samtidigt, för att alltid vara säker på att hennes nya regler respekterades, "infiltrerade hon" hemliga föräldrar i byar och skolor för att verifiera att inget barn berövades sin utbildning.

Protester från föräldrar, lokala ledare och till och med hot har inte stoppat Theresas beslutsamhet att rädda unga brudar och mödrar.

Denna heroiska kvinna har lyckats ändra lagen och har ingen avsikt att låta dessa seder stoppa henne, trots att de är en del av folkets traditioner bör de absolut avskaffas och fördömas.

Naturligtvis är exemplet med Kahindamoto bara en droppe positivitet i ett hav som fortfarande är för stort för barnbrudar och unga mödrar. Det är emellertid ingen tvekan om att modet och beslutsamheten hos sådana människor ger starka och nya förhoppningar i kampen för att avskaffa denna fruktansvärda sed.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack