Vad det innebär att inte ha sin mamma närvarande på mors dag - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Vad det innebär att inte ha sin mamma…
En mamma publicerar en Ingen anställer den här tjejen med Downs syndrom så hon startar ett eget företag

Vad det innebär att inte ha sin mamma närvarande på mors dag

Av sofia
1.019
Advertisement

En förälders död är något som är omöjligt att förbereda sig på tillräckligt. Det ögonblick när det händer kommer att skada en som få andra saker i livet. Men den dagen kommer troligen att komma för oss alla förr eller senare. Detta bör inte skrämma oss, men få oss att inse hur värdefulla ögonblicken är när det sista avskedet fortfarande är långt borta.

Mors dag är vanligtvis en dag full av glädje, en av de många tillfällen att visa kvinnan i vårt liv all den tacksamhet vi har gentemot henne. För dem som i stället inte har en mamma längre, är det en dag där minnen, smärta och uppgivenhet blandas med varandra.

image: pxhere

När nyheten om ens egen mammas död når oss verkar världen nästan ta slut. Det verkar för oss som att ingenting har förändrats i livet, vi kan fortfarande uppfatta hennes närvaro, även om vi vet att vi aldrig kommer att möta hennes ögon igen.

Alla hennes saker är fortfarande spridda runt huset, hennes nummer finns fortfarande i telefonboken, men nej, hon är borta.

Det kommer att finnas många som kommer att försöka lindra förlustens smärta, men ingen tröst kommer någonsin att kunna bota ett liknande sår. Bara tiden kanske kan göra det. Den kommer att förvandla sorg till minnen, frånvaro till löftet. Tron kommer också att vara stöttande, tryggheten i att vi en dag kommer att kunna känna oss närmare vår mamma än vi kan göra nu.

Varje år, på Mors dag, stannar vi upp för att fundera över vikten av att ha henne kvar i våra liv. Det är normalt att vi känner att vi måste ge henne en gåva för att ge henne något som kan symbolisera vår kärlek och tacksamhet.

Många människor spenderar den i glädje, medan det för många andra är svårt att fira. Känslan av att vara "föräldralös", att ha blivit berövad av en stor del av hjärtat är mer utbredd. Då är allt som återstår att gå tillbaka i tiden med minnet, trösta oss med minnet av de härliga stunderna vi tillbringade tillsammans.

Det föds också ett behov av att vända sig direkt till de som fortfarande kan krama om sin mamma att stanna upp i sina hektiska liv. Säg inte alltid "Jag ringer dig senare", men lägg allt du gör åt sidan och prata med henne. Ingen kan veta vilka planer livet har på lager och när du kommer att behöva säga adjö för alltid.

Njut av mors dag, men se till att det inte bara finns en. Varje dag är en bra dag för att låta henne få veta hur du känner, även bara med en blick. Mammor behöver inte gåvor för att förstå sina barn.

Det som ångras mest hos dem som inte längre har en mamma är att de varit så "blinda" tidigare. De har inte sett eller inte velat se de ögonblick när hon bara behövde lite sällskap eller att känna sig nära de barn som är så upptagna med att leva sina liv.

Ingen vet när det är dags att säga adjö, så kom ihåg att fira henne ordentligt.

En speciell hälsning till alla mammor!

Tags: RörandeFamilj
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack