En man tillbringar 25 år i en grotta och skapar en magisk miljö full av dekorationer - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En man tillbringar 25 år i en grotta…
Som 10-åring får hon en sköldpadda i present och 56 år senare är de fortfarande oskiljaktiga Ett och ett halvt år efter att hon förlorat sitt ben lämnar hon läkarna mållösa genom att vinna en danstävling

En man tillbringar 25 år i en grotta och skapar en magisk miljö full av dekorationer

Av sofia
4.195
Advertisement

Konfucius sa "gör det du älskar så kommer du inte att arbeta en enda dag i ditt liv". Den kinesiska filosofens motto gäller för alla som har haft turen eller modet att ägna sin existens åt sin passion. Ett tillstånd som nästan leder till att inte känna trötthet och omvandla ett yrke till en sann kärleksakt. Bevis för detta är Ra Paulette, som har förvandlat grottor i New Mexico till konstverk i över 25 år.

Mannen valde att spendera nästan tre årtionden ensam i sydvästra Nordamerika, i en av de berömda staterna som är värd för Rocky Mountain-kedjan.

Bara hans hund håller honom sällskap, medan han spenderar all sin tid dold i jordens inre och skulpterar stenmurarna, vilket gör dem till mästerverk av ofattbar skönhet.

Advertisement

Michelangelo bekräftade att varje granitblock redan döljer en staty i sig, människan begränsar sig enbart till att eliminera det överflödiga för att få konstverket att komma till ljuset. I det här fallet är det som om Ra Paulette gjort samma sak och avslöjat den sanna själen av stenen från insidan.

När man ser resultatet verkar det otroligt att det gjorts av en person och han använder inte några maskiner, bara handverktyg som ispiggar och mejslar.

Ra Paulette är den mänskliga formen av droppen som gräver i berget, med outtömligt tålamod och framför allt med en kärlek som går utöver alla former av plikt.

Advertisement

Denna man som nu är 70 år, har inte studerat varken ingenjörskonst eller arkitektur, vad han har gjort och fortfarande gör är resultatet av en medfödd talang som finslipats över tiden som en självlärd person.

Att komma in i dessa grottor är som att kliva in i en magisk värld, där former, linjer och geometri har skapats från alla vinklar och ytor som fångar ögat och lämnar dig mållös.

Advertisement

Över 20 miljoner människor har tittat på de fantastiska bilderna på nätet, och många har haft glädjen att besöka hans arbete och känt sig som huvudrollsinnehavaren i en saga. Under sin verksamhet har Ra Paulette dekorerat mer än ett dussin grottor och avser att fortsätta så länge han har tillräckligt med energi för att göra det.

Få människor i världen kan säga att de verkligen gör vad de älskar eller lämnar ett evigt spår av sin vistelse på jorden, Ra är ett levande exempel för dem som lyckades göra båda!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack