10 berättelser om människor som i livet bestämt sig för att byta kön med otroliga resultat - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
10 berättelser om människor som i…
Hon hämtar sin dotter på dagis och hittar 25 bett på ryggen, denna mamma tvingades gå igenom något hemskt En överbeskyddande mamma hjälper dig att uppnå framgång i livet enligt en studie

10 berättelser om människor som i livet bestämt sig för att byta kön med otroliga resultat

Av sofia
1.216

I dagens samhälle är ämnet transsexualitet mycket mindre tabu än det var för bara några decennier sedan. Modern kirurgi och hormonella terapier gör det möjligt att byta kön, om det biologiska könet inte sammanfaller med könsidentitet.

Det finns fortfarande en lång väg att gå i kampen mot fördomarna hos dem som anser att denna väg är helt onaturlig, men det faktum att många transsexuella har gått ut med sin egen historia hjälper till att genomdriva valet att byta kön, som alla andra val som en individ kan göra.

Här är 10 berättelser om personer som har bestämt sig för att tala med allmänheten om beslutet att byta kön.

Buck Angel

Angel föddes 1972 i en kvinnas kropp. Till en början ignorerar han alla typer av kirurgisk och hormonell behandling. Han får vetskap om denna möjlighet tack vare en film med en transsexuell skådespelare.

Ryan Sallans

Född som Kimberly Ann Sallans. Han är för närvarande en talare för den amerikanska LGTBQ rörelsen och håller konferenser, möten och motiverande tal om könsidentitet och ämnen som rör transsexualitet. Han började sin övergång 2005.

Bailan Buschbaum

Han föds med namnet Yvonne Buschbaum 1980 och blev känd inom höjdhopp och kom på andra plats bland de mest begåvade tyska idrottarna någonsin inom denna gren. År 2008 bestämmer han sig för att byta kön och väljer ett nytt namn: Balian Buschbaum.

Ian Harvie

Han är en amerikansk skådespelare som talar om sitt beslut att byta kön även i sina framträdanden. Han har kämpat mot diskriminering inom filmbranschen gentemot transgenderartister.

Jaimie Wilson

Han är en 21-årig kille som bor i Florida (USA). Han berättade om sin förvandling på sociala medier och hur han bevittnade när många av hans vänner och familj tog avstånd som ett resultat av hans beslut.

Loren RexCameron

Född i Kalifornien 1969. Han började sin övergångsresa i slutet av 1970-talet och blev samtidigt intresserad av fotografi. Idag är han en professionell fotograf och hans verk är ofta inriktade på temat transsexualitet.

Lucas Silveira

En kanadensisk artist, född 1979. Han spelar, sjunger och skriver låtar till rockbandet The Click, med vilket han slog rekord i att vara den första transsexuella mannen att ha skrivit ett kontrakt med ett viktigt skivbolag.

Aydian Dowling

Han är en modell och fitness expert. Han var också den första transsexuella mannen som dök upp i den välkända tidningen Mens health.

Rocco Kayiatos

En hip-hop artist och musikproducent under scennamnet Katastrophe. Enligt många är han den första transsexuella sångaren inom hiphop.

Thomas Beatie

Thomas uppträdde på internationella medier som gäst på Oprah Winfrey, där han talade om sin övergång "till hälften". Faktum är att Thomas bestämde sig för att stoppa hormonbehandling när han upptäckte att hans partner inte kunde bli gravid. Han behöll de kvinnliga hormoner som tillät honom att slutföra graviditeten. Efter att ha fött tre barn avslutade han behandlingen.

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack