En hund riskerar livet för ett banalt misstag och därför vill hans matte varna alla för den här faran

av sofia

21 April 2019

En hund riskerar livet för ett banalt misstag och därför vill hans matte varna alla för den här faran
Advertisement

För många människor är husdjur som familjemedlemmar, eller till och med hela deras familj, om de inte har andra människor under samma tak. Den kärlek som binder en människa till sin fyrbenta vän blir unik och speciell. Tyvärr har dessa varelser ett relativt kort livslängd jämfört med människor, men det är en sorglig verklighet som måste accepteras inför så mycket kärlek som man får ta emot i utbyte.

Men de fall där naturens gång ändras på grund av en banal men dödlig händelse, som tar bort denna fyrbenta vän långt före tiden, är annorlunda.

via vcahospitals.com

Advertisement
sonictk/Flickr

sonictk/Flickr

En sådan episod drabbade Marcia Gerritz, en amerikansk kvinna som äger ett ungt exemplar av en Cavalier King Charles Spaniel som heter Orca. En dag märkte Marcia att hennes hund hade börjat uppträda på ett ovanligt sätt med hänsyn till hennes vanliga energiska och livliga temperament. Orca hade plötsligt blivit apatisk, ointresserad av lek och till och med gått så långt som att vägra mat. När valpen sedan började kräkas insåg Marcia och hennes man att det inte fanns någon tid att förlora.

De tog omedelbart Orca till en veterinär, där läkarna meddelade att hunden hade fått en allvarlig leverskada och var i mycket kritiskt tillstånd. Marcia och hennes partner hade ingen aning om vad som kunde ha orsakat denna dramatiska reaktion och de följande dagarna väntade de medan deras hund kämpade för sitt liv. Efter många böner, otroliga insatser av medicinsk personal och över 5 tusen dollar i veterinärutgifter, lyckades Orca bli frisk och återvända hem.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Det upptäcktes senare att Orca hade riskerat att dö av ett sockerfritt tuggummi. En produkt så vanlig att en hund oavsiktligen kunde råka äta den ute på gatan eller genom att rota bland soporna på uppfarten. Tuggummi är vanligtvis berikat med xylitol, ett ämne med en söt och god smak som kan vara lockande, men samtidigt extremt skadlig för hundens lever.

Marcia vill därför utfärda en varning till alla hundägare för de faror som kan gömma sig precis bakom husknuten, i ett föremål som kan verka så litet och ofarligt som ett tuggummi.

Glöm inte att informera dina vänner, särskilt de som har hund!

Advertisement