x
Våra hundar förstår vad vi säger…
Älska utan att äga, följ utan att förtrycka, knyt an utan att bli beroende En storm avslöjar en 5000 år gammal by - här är bilderna av Skottlands

Våra hundar förstår vad vi säger till dem enligt en överraskande undersökning

27 Maj 2019 • Av sofia
1.613
Advertisement

Antropomorfism är att uppträda gentemot föremål eller mot djur som om man var i närvaro av en annan människa. Det vanligaste exemplet är att vända sig till sina fyrbenta vänner precis som om du var i sällskap av en person. Det finns de som till exempel pratar, öppnar sig eller anförtror sig åt dem, men vetenskapen har visat att hundar verkligen kan förstå vad vi säger till dem.

via: AAAS

Många hundägare har ibland vanan att berätta om sina husdjur med samma stolthet och engagemang hos en förälder som talar om sitt barn. Bland de vanligaste uttrycken finns till exempel "När jag pratar med honom har jag intrycket av att han förstår allt". När man lyssnar på sådant får man verkligen lust att skratta, men från och med nu måste vi börja ta dessa uttalanden på mer allvar. En studie har faktiskt bevisat att hundars hjärnor reagerar exakt som människans hjärna baserat på vad som sägs och vilken ton som används.

Genom magnetisk resonans analyserades hundars hjärnaktivitet när ord uttalades på olika sätt. Precis som människor använder hundar vänstra halvklotet för att tolka betydelsen av orden och den högra för att förstå attityden. Det var intressant att notera att det inte fanns någon reaktion när man uttalade obefintliga ord eller kända uttryck med neutralt tonläge. Det finns andra djurarter som kan förstå människans språk, som apor eller delfiner, men det som är värdefullt i förhållandet mellan människor och hundar är den intensitet med vilken bandet etableras.

image: Pixabay

Djur har gåvan att utvecklas och anpassa sig genom att interagera med människor, men inte alla kan skapa ett så starkt och varaktig band som hundar gör. Studien är verkligen fascinerande men i huvudsak har den fastställt vad många redan visste. Den viktigaste aspekten av forskningen är att hundar förstår då de förutom att höra verkligen lyssnar!

Vänskap, tillgivenhet och lojalitet är känslor och egenskaper som en hund känner för att den verkligen bryr sig om dem som är omkring den och kanske är det det här som betyder mest, inte bara att den förstår vad man säger, men att hunden med hela sitt hjärta älskar den som pratar.

Tags: DjurHundarMärkligt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack