8 sätt för din hund att säga "Jag tycker om dig" på

av sofia

11 Maj 2019

8 sätt för din hund att säga "Jag tycker om dig" på
Advertisement

Hundar är extraordinära varelser, lojala och kärleksfulla följeslagare som kan fylla en persons liv med glädje. Trots att de kan förmedla sina känslor för sina mänskliga vänner tack vare ett djupt känslomässigt band, vill man ofta att de ska kunna prata för att veta vad de tycker, hur de verkligen känner.

Även utan hjälp av verbal kommunikation, är här 8 sätt som en hund säger "Jag tycker om dig" på.

via littlethings.com

Advertisement
Noel Zia Lee/Flickr

Noel Zia Lee/Flickr

  • Blir glad när du kommer hem. Uppfattningen av tiden är annorlunda för ett husdjur, det vet bara att ägaren har gått hemifrån. När den kommer tillbaka hoppar det av glädje och det är djurets sätt att säga "Jag har saknat dig".
  • Den vill alltid vara nära dig. När du befinner dig i ett annat rum söker hunden igenom huset eftersom den vill vara nära dig, även om du arbetar lägger den sig i ett lugnt hörn och kollar att allt är okej.
  • Söker efter fysisk kontakt. När en hund står upp på bakbenen och kastar upp frambenen mot halsen  motsvarar detta en kram, ett bevis på kärlek.
  • Den ler. Ja, även hundar kan göra det. Vissa lär sig att dra tillbaka övre delen av nospartiet genom att imitera ett uttryck av nöjdhet. Men för de som inte kan, är svansen som viftar alltid tillförlitlig.
Advertisement
Pxhere

Pxhere

  • Tar med sin favoritleksak. Varje husdjur har ett favorit föremål och när det kastar det vid sin ägares fötter är det inte bara en uppmaning till uppmärksamhet utan en riktig "gåva".
  • Den lutar sig. För en hund finns så många bekväma ställen för att koppla av, men när de gör det på sin ägares kropp är det ett sätt att kommunicera tillgivenhet och ovillkorligt förtroende.
  • Tittar uppmärksamt. Ögonen är en mycket kraftfull kanal av emotionell överföring även bland människor. Om en hund söker långvarig ögonkontakt gör den det för att den känner uppriktig tillbedjan.
  • Den sover i samma rum. Den beskyddande instinkten och det känslomässiga bandet är starka, så en hund vill inte separeras från sin mänskliga följeslagare ens för ett ögonblick.

Kanske kände du igen ett eller flera typiska beteenden hos din fyrbenta vän medan du läste denna artikel och om du någonsin haft några tvivel så vet du nu att du är den viktigaste personen i världen för din hund!

Advertisement