Enligt traditionen kan en gudmor vara som en andra mamma för ett barn - det här är hennes uppgifter

av sofia

25 April 2019

Enligt traditionen kan en gudmor vara som en andra mamma för ett barn - det här är hennes uppgifter
Advertisement

Gudmoderns och gudfaderns roller har ett något annorlunda värde baserat på religion och kultur beroende på folkslag eller för just den familjen. I kristen doktrin är det i allmänhet människor som har rollen att ge stöd och hjälpa gudbarnet genom att stötta föräldrarna i deras uppgift att utbilda och uppfostra sina barn. I många länder har dessa människor dock ett mycket djupare värde som går utöver en enkel ritualisk representation.

via naranxadul.com

Advertisement
pxhere

pxhere

Att vara gudmor till ett barn betyder att man är som en andra mamma, någon som verkligen är närvarande och relevant i det ofödda barnets dagliga liv. Hjälpen  och stödet upphör inte när gudsonen eller guddotterna når vuxenlivet, precis som för en normal förälder.

En gudmor bör därför vara en person som man beundrar och har förtroende för, såsom en vän, en syster eller ens egen mamma. Det måste vara någon som inte bara ger gåvor eller bidrar ekonomiskt ibland, men också någon som kan ta på sig ansvaret för att vara en förebild, särskilt om mamman är frånvarande av någon anledning. Kort sagt, en andra mamma, som kan ta över om det behövs och överföra samma värderingar.

Advertisement
publicdomainpictures.net

publicdomainpictures.net

En gudmor är bättre än en livförsäkring, definitivt att föredra framför en vårdnadshavare eller någon annan form av hjälp som aldrig kommer att få samma känslomässiga inverkan på ens avkomma.

Den andra mamman är och kommer att vara en extra hjälp och ett säkerhetsnät om man skulle falla. Mycket få människor har turen att ha en person i sin sociala umgängeskrets som de kan överlämna en sådan dyrbar och viktig roll till, men de famijer som har denna välsignelse lever definitivt ett mer fridfullt liv.

Advertisement