Fördelarna med lagerblad, en växt som använts i flera årtusenden för sina välgörande egenskaper

av sofia

15 April 2019

Fördelarna med lagerblad, en växt som använts i flera årtusenden för sina välgörande egenskaper
Advertisement

I tiderna före utvecklingen av medicinsk vetenskap användes växter som ett naturmedel för många sjukdomar eller för att tillverka salvor med överraskande fördelaktiga egenskaper. Med ankomsten av vetenskapliga upptäckter ersattes användningen av dessa växter till förmån för medicinska framsteg.

Bland de växter som har använts i årtusenden för de egenskaper som finns i bladen, har lagerblad en privilegierad plats och det här är dess fördelar.

Obs! Det råd vi ger dig kan ALDRIG ersätta en doktors råd eller de farmakologiska behandlingar som en läkare kan ordinera dig för en specifik sjukdom.

via webmd.com

Advertisement
anandasandra/Pixabay

anandasandra/Pixabay

Generellt förknippad med kungliga figurer från det förflutna eller användt som en elegant krona för universitetsexamensceremonier, lagrar lagerbladen verkliga terapeutiska superkrafter i sina blad. Växten är laddad med A-vitamin och C-vitamin, magnesium, kalcium, kalium och järn. Lagerblad används ofta i form av örtte eller salvor för att lindra kropps- och muskelsmärta, med signifikanta lindringseffekter. Men den har fler goda egenskaper.

Lagerblad är också naturliga vapen mot höga nivåer av socker i blodet, kolesterol och blodtryck och utmärkta för att behandla sömnstörningar.

Advertisement
linguapoeticasiciliana/Pixabay

linguapoeticasiciliana/Pixabay

Dessutom har lagerbladen bland sina överraskande superkrafter förmågan att underlätta matsmältningen och öka ämnesomsättningen efter en särskilt stor måltid och därför nämns bladen ofta i herbalistiska traditionen för sin antibakteriella egenskaper. De hjälper mot hudinfektioner och eliminerar munbakterier. Inte illa som naturliga superkrafter, eller hur?

Vi vill påminna dig som läser om att produkten som visas i artikeln inte är en alternativ medicinsk behandling, så en läkares uttalande rekommenderas alltid. Avsikten med artikeln är rent illustrerande och för informationsändamål.

Advertisement