Värmen får fästingarna att stortrivas - så här gör du ett effektivt fästingmedel - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Värmen får fästingarna att stortrivas…
19 fotografier som på ett fascinerande sätt visar tidens gång... och känslornas utveckling Barnen i denna by tar sig över floden i stora plastpåsar bara för att kunna komma till skolan

Värmen får fästingarna att stortrivas - så här gör du ett effektivt fästingmedel

4.732
Advertisement

Under sommarsäsongen tillbringar du mer tid utomhus, deltar ofta i aktiviteter som trädgårdsskötsel eller bara promenerar på ängarna. Även om detta definitivt är trevliga tidsfördriv, måste man även under dessa omständigheter vara försiktig, eftersom faran alltid lurar bakom nästa hörn.

Vi pratar om fästingar, irriterande små skadedjur som är skadliga för hälsan, men som kan hållas borta med helt naturliga metoder.

via: Prevention

Det främsta skälet till att fästingar är så farliga är deras förmåga att bli ett fordon för överföring av ett flertal patogener, en av dessa Borelia. Denna orsakar symtom som kraftfull migrän, hudutslag, feber, ledvärk, skador på nervsystemet och hjärt-kärlsystemet.

Lyckligtvis kan Borelia i de flesta fall botas med antibiotika. För att slippa risken att bli stucken av fästingar kan du skydda dig med kemiska produkter som kan köpas på apoteket. Men även om du använder den här typen av försiktighetsåtgärder, har du aldrig någon garanti för att inte attackeras och påverkas av dessa skadedjur.

image: Geograph.ie

Som om detta inte var tillräckligt visade det sig att många av de produkter som normalt säljs för att ta bort fästingar i sin tur ger obehagliga biverkningar. Bland de aktiva ingredienserna som finns i dessa farmakologiska blandningar finns det element som kan orsaka diarré, cancer eller störningar i nervsystemet.

Med detta sagt finns det dock andra lösningar och det räcker med att använda en blandning av olika typer av eteriska oljor för att skapa ett ekologiskt, avvisande, ofarligt och framför allt fungerande medel. De eteriska oljorna som bör blandas och sprayas på huden är: Eukalyptus, Lavendel, Trollhassel, Citronella och Rosmarin.

Även om Miljöskyddsföreningen inte officiellt har godkänt denna blandning som säker och ofelbar, har den testats med stor framgång.

Advertisement
Tags: NaturPraktiskaHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack