Män borde alltid hjälpa sin fruar, inte bara när de blir tillfrågade

av sofia

18 April 2019

Män borde alltid hjälpa sin fruar, inte bara när de blir tillfrågade
Advertisement

Dagens ämne är lika gammalt som världen, vilket är den klassiska striden om kön och roller. Fortfarande år efter början av det tredje årtusendet fortsätter diskussionerna om vem som ska göra vad inom och utanför hemmet som om historien aldrig kunde lära någon någonting. Samma gamla scenario upprepas av mannen som efter middagen börjar titta på TV, medan hans fru måste fortsätta att plocka i köket som om hennes dag just hade börjat.

via Constance Hall / facebook.com

Advertisement
pixabay

pixabay

Den gamla vanliga ursäkten som används av så många män är tröttheten efter en mycket lång arbetsdag, som att de ville insinuera att fruarna i hemmet njuter av hemmet, sina barn alla de många åtagandena.

Att kasta bensin på lågorna var en australiensisk bloggare vid namn Constance Hall som är mycket följd på sociala medier med över en miljon följare. Till dem som har kommenterat surt och argumenterat för att män inte har telepatiens gåva och att när hjälp behövs, räcker det med att fråga, svarade Constance med den vanliga skarpa ironin. Det han gjorde var att skriva en serie exakta och detaljerade "listor" som om de var adresserade till automater, enkla instruktioner som alla kan ta till sig.

Advertisement
Constance Hall/Facebook

Constance Hall/Facebook

Syftet var att skapa debatt och understryka hur ett sådant svar var på gränsen till absurt. Även den mest engagerade mannen bor i samma hemmiljö som sin partner, så han vet vad man ska göra och när man ska göra det. Att använda alibit "det är bara att be om hjälp" är för bekvämt och känns som ett skämt.

En närvarande och omtänksam partner behöver inte anteckningar eller listor för att ta itu med det som är nödvändigt, än mindre vänta på att bli tillbedd innan han gör något på egen hand.

Mysid/Wikimedia

Mysid/Wikimedia

Constance pratar för alla fruar och hemmafruar när hon säger att en kvinna inte är tänkt som ett hembiträde och att man inom paret måste samarbeta med allt. Hemmets arbetsuppgifter måste bäras av två, samarbete behövs annars kommer man inte någonstans. Det kan finnas dagar när det finns en som är mer trött än den andra mellan fru och make och det är just under dessa omständigheter som vi behöver samarbete och ömsesidig förståelse. Dt är inte hela världen om "han" då och då ställer sig upp och börjar diska utan att någon säger någonting till honom.

Advertisement