Några underbara ord som alla som har en hund i sitt liv borde läsa

av sofia

12 April 2019

Några underbara ord som alla som har en hund i sitt liv borde läsa
Advertisement

Endast de som har eller har haft en hund kan förstå vad det innebär att bli överväldigad av en lavin av ovillkorlig tillgivenhet, från ren glädje till att bara få vara i dens sällskap. Men en fyrbent vän är inte bara roligt utan kräver också engagemang och ansvar. Vi måste ta hand om den, mata den, ta den på en promenad, som alla kräver inte bara tid utan även pengar. Men belöningen är ovärderlig.

via encantadordeperros.es

Advertisement
Pixabay.com

Pixabay.com

Dessa ord är tillägnade dem som har turen att ha en sådan följeslagare i sina liv:

Min hund är inte min son, men jag är hans mamma. Jag har fått nog av människor som talar om för mig att jag behandlar min hund som det är min bebis, jag vet att den inte är det, men för mig är det som om det var så. Den kommer aldrig att växa upp, den kommer inte att flytta hemifrån och den kommer inte att ta hand om mig när jag är gammal. Den kommer alltid att behöva äta, dricka eller bara gå en promenad.

Den kommer aldrig att vara en upprorisk tonåring och kommer inte att strida mot mig som ungdomar gör under den tiden. Men jag vet också att jag aldrig kommer att kunna höra ord som "tack", "jag behöver dig" eller "jag älskar dig". Å andra sidan kommer den aldrig att döma mig för mina idéer, den bryr sig inte om mitt humör, och den kommer aldrig att kritisera mig.

Även om den inte har ärvt någonting från mig, vet den väldigt väl när jag är glad eller ledsen och den kommer alltid att vara kvar vid min sida. Jag kommer att se den växa upp och bli gammal vid min sida och jag kommer alltid att vara med den, helt enkelt blir detta den väg vi ska ta tillsammans.

Jag vet att min hund är ett djur, den är inte en person eller ett barn, men tänk efter, är det inte kärleken som kännetecknar en mamma?

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Författaren till denna reflektion heter Conchita Moreno, som på några rader lyckades förmedla tanken om vad en människa kan känna när den knyter an med sin hund. Ofta kommer de diskriminerande kommentarerna mot dem som älskar sina husdjur "för mycket" från dem som aldrig har haft någon och därför inte alls vet vad de talar om.

Ingen vill insinuera att en hund är likvärdig eller bättre än en människa, men speciellt när en individ är ensam och har så mycket kärlek att ge, vad är det då för fel om man koncentrerar sin kärlek mot en sådan unik varelse?

Advertisement