Kvinnan håller på att förlora synen så mannen lär sig att sminka henne vid 84 års ålder

av sofia

12 April 2019

Kvinnan håller på att förlora synen så mannen lär sig att sminka henne vid 84 års ålder
Advertisement

Tvillingsjälen existerar, men den är varken fiktiv eller kosmisk som det står i böcker och som vi ser i filmer. Det finns inget behov av teatraliska gester eller dikter, de är helt enkelt två personer som älskar varandra och bestämmer sig för att stå sida vid sida på gott och ont. Att stötta varandra i vardagen och i de stora prövningarna i livet är värt mycket mer än dueller och alla andra romantiska ting som används för att beskriva känslor. Det här är kärlek, äkta och ren kärlek.

Advertisement
Kvinnan håller på att förlora synen så mannen lär sig att sminka henne vid 84 års ålder - 1

Den kärlek vi pratar om är den mellan Mona och Des, hon 80 år gammal, han 84, ett irländsk par från Waterford på sydöstra kusten. Tyvärr har Mona en sjukdom som gradvis försämrar hennes syn och läkarna har redan förklarat att hon snart kommer att bli helt blind.

Advertisement
Kvinnan håller på att förlora synen så mannen lär sig att sminka henne vid 84 års ålder - 2

Vetskapen om ett oföränderligt öde har gjort kvinnan väldigt ledsen, men lyckligtvis är hon inte ensam. För att lindra hennes smärta finns hennes man som, för att hjälpa henne att må bättre, har bestämt sig för att lära sig hur man sminkar så att han kan göra det åt henne när hon inte längre kommer att kunna göra det ensam.

Kvinnan håller på att förlora synen så mannen lär sig att sminka henne vid 84 års ålder - 3

Mona har alltid tagit hand om sitt utseende, så utöver ororn över att hon inte längre kommer att kunna se finns även rädslan att inte framstå som vacker i ögonen på hennes partner och andra. Des kavlade upp ärmarna och tog lektioner från en professionell make-up artist vid namn Benefit Rosie O'Driscoll.

Kvinnan håller på att förlora synen så mannen lär sig att sminka henne vid 84 års ålder - 4

Även om han var tvungen att börja praktiskt taget från början och inte hade någon aning om vilka tillbehör eller tekniker som skulle användas, lyckades mannen på väldigt kort tid bli riktigt bra. Nu kan Des använda smink med stort självförtroende och bli expert på detaljer som inte många män känner till.

Kvinnan håller på att förlora synen så mannen lär sig att sminka henne vid 84 års ålder - 5

Under tiden har Rosie blivit en nära vän till paret och besöker ofta Mona och Des hus för att prata över en kopp gott te. Den nyskapade "makeup artisten" blev så bra att han själv numera kan lära ut konsten.

Advertisement
Kvinnan håller på att förlora synen så mannen lär sig att sminka henne vid 84 års ålder - 6

Allt detta visar att för kärlek kan man göra vad som helst. Den här typen av gester och uppoffringar för kärlek till den som står vid ens sida är den verkliga styrkan i ett förhållande som utmanar tiden. Även den mörka framtiden kan tändas när den delas med dem som väljer att fortsätta varje dag tillsammans.

I följande video kan du se hela den underbara sminklektionenen som mannen tar.

Advertisement