Han tejpar nosen på sin hund och domaren ger honom ett straff han sent kommer att glömma - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Han tejpar nosen på sin hund och domaren…
Barnen i denna by tar sig över floden i stora plastpåsar bara för att kunna komma till skolan Vinäger är bra till fotvård - här är några tips på hur du kan använda den

Han tejpar nosen på sin hund och domaren ger honom ett straff han sent kommer att glömma

3.552
Advertisement

Våld och grymhet har inga gränser. Oavsett vem offret är, vilka egenskaper det har och dess förflutna kommer detta sällan att hindra gärningsmannen.

Detta framgår tydligt när det gäller våld mot djur, som i fallet med Caitlyn, en hund som behandlats illa och skadats bara för att hon skällde för mycket.

Lyckligtvis är Caitlyn inte bara i säkra händer nu, hennes gärningsman har dessutom ställts inför rätta och nu kommer han att få betala för sitt brott.

Caitlyn är en brun och vit Staffordshire bullterrier, som trots sin skönhet och trevliga personlighet misshandlades på ett hemskt sätt när hon bara var 15 månader gammal. I maj 2015 hittades hon i South Carolina med nosen bunden med tejp, så hårt att den skavt av huden, stoppat blodcirkulationen och tryckt fast tungan mellan tänderna för alltid..

Den lilla hunden togs omhand av Charleston Animal Society, som skötte alla veterinärkostnader. Det krävdes flera kirurgiska operationer för att rädda hennes liv och hennes ansikte.

Advertisement

Gärningsmannen identifierades tack vare ett vittne som ledde polisen till William Leonard Dodson, 43 år gammal. När han arresterades, anklagades mannen bland annat för innehav av narkotika och skjutvapen, samt djurmisshandel. Dessutom var Dodson redan känd för cirka trettio tidigare brott. Dodson förklarade att han hade agerat så eftersom hunden skällde för mycket och han inte lyckades få den att sluta.

Den amerikanska tingsrätten dömde honom till 5 års fängelse, den maximala straffen för djurmisshandel i South Carolina. Även om de inte läggs till de 15 år av fängelse som han fick för de andra två andra anklagelserna, ville domare Markley Dennis varna andra för följderna av djurmisshandel: "Jag försöker inte vara elak, men jag önskar att jag kunde ge ett längre straff "

Aldwin Romano, talesman för Charleston Animal Society, berättade för domstolen att han aldrig skulle glömma det lidande som Caitlyn fått stå ut med, även under behandlingen: "Jag minns att jag såg rädslan i hennes ögon. Det var 36 timmars plåga."

När det gäller domstolens beslut, tillade han: "Jag tror att detta visar att sådana saker inte längre kommer att tillåtas. På juridisk nivå kommer vi att göra allt för att stoppa dessa handlingar, och sedan kommer vi att gå vidare och ändra våra lagar för att göra dem hårdare".

"Djur är offer som inte kan prata med polisen om vad de har utsatts för. Men det handlar inte bara om djur. När du söker efter någon som utfört en grym handling mot djur, upptäcker man nästan alltid andra brott. Vi vet att människor som misshandlar djur förmodligen även kommer att skada människor." 

Organisationen delade Caitlins historia på facebook och fick efter det många förfrågningar om adoptionsmöjlitheter och ekonomiskt bidrag för att kunna ge vård åt de misshandlade djur som de tar hand om.

Efter rehabiliteringen fann Caitlyn en familj som adopterade henne, med barn och veterinärkunskaper. Caitlyn kommer att behöva livslång vård, vars utgifter dock kommer att täckas av Charleston Animal Society. Romano berättar att "Hon lever livet, och jag hoppas att hon en dag kommer att glömma vad hon fått uppleva."

V hoppas att den gulliga lilla Caitlyn glömmer det förflutna tack vare den kärleksfulla vården från hennes nya familj och hennes många vänner och fans och vi hoppas att liknande misshandel fortsätter att straffas av lagen tills den försvinner.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack