Därför är det okej att inte svara på ett meddelande och varför vi alla borde strunta i dem ibland.

av sofia

03 April 2019

Därför är det okej att inte svara på ett meddelande och varför vi alla borde strunta i dem ibland.
Advertisement

Vissa snabbkommunikations appar, som Whatsapp, Messenger osv. har definitivt ändrat hur vi interagerar med varandra och har hjälpt oss att kunna sända information mycket snabbare, mer effektivt och enkelt. De har verkligen underlättat utbytet mellan människor.

Vi måste emellertid också se den andra sidan av myntet eller den moraliska skyldigheten att omedelbart svara. Faktum är att även om vi inte har någon officiell skyldighet att svara, påminner aviseringen osss om att vara artiga och att svara på andras förväntningar och deras meddelanden.

Advertisement
pexels

pexels

Sanningen är att alla har rätt att välja om man ska svara eller inte och när man ska göra det och när vi anser att denna frihet saknas kan det till och med hända att vi överger Whatsapp och andra applikationer som tycks störa oss, utan att därför behöva betraktas som "asocial". Det är därför klart att i grunden på denna fråga finns olika psykologiska tillstånd hos människor, för vilka vissa kan vara mer utsatta, på grund av deras personlighet och de emotionella tillstånden i just det ögonblicket.

I synnerhet kopplar vissa studier ett missbruk av dessa kommunikationsapplikationer med låg självkänsla, extroversion och impulsivitet. Faktum är att dessa egenskaper förstärker beroendet av dessa teknologier - i jakten på socialt godkännande eller bristen på övervägandet om konsekvenserna av ens handlingar - och de multipliceras och sprids i sin tur.

Advertisement
Helar Lukats/wikipedia

Helar Lukats/wikipedia

Man bör ha i åtanke det faktum att inte svara inte utgör ett vägran. Personen i fråga kan sova, titta på tv, läsa en bok, äta eller bara leva sitt liv och inte betrakta telefonen som en prioritet vid den tiden.

Att behålla kontrollen över våra liv utan att tillåta sociala medier att ta över är viktigt för oss för att inte känna oss pressade, överväldigade av obefintliga sociala uppgifter och kunna leva mer avslappnat eller åtminstone med mindre ångest.

Var därför inte rädd för andras åsikter, om det är nödvändigt, att ignorera avviseringen och fortsätt att göra det du höll på med.

Advertisement