10 signaler som vår kropp sänder ut och som vi aldrig bör underskatta

av sofia

02 April 2019

10 signaler som vår kropp sänder ut och som vi aldrig bör underskatta
Advertisement

Att känna sig själv är det uppdrag som var och en av oss borde ha i livet och vår kropp är en bra utgångspunkt. Det är viktigt att kunna stämma av med din kropp, lära sig att lyssna på den och dechiffrera sitt språk. Eftersom även kroppen talar till oss, även om den gör det på sitt eget sätt förstås.

Faktum är att den inte använder ord utan skickar ut signaler som vi inte alltid tolkar på rätt sätt, vilket ofta leder till att vi underskattar dem. Du bör framförallt börja uppmärksamma dessa 10 symtom.

Advertisement
pexels

pexels

  • 1. Mörka ringar under ögonen. De kan vara tecken på en dålig natt, men också på anemi. När det inte finns tillräckligt med röda blodkroppar, blir huden  runt ögonen mörk.
  • 2. Suddig syn. Om dina ögon blir trötta ofta och du börjar se suddig är det dags att gå till ögonläkaren. du har antagligen utvecklat närsynthet eller astigmatism.
  • 3. Fingrar som ändrar färg. Om dina fingrar inte längre har samma färg som tidigare kan det vara ett symptom på Reynauds syndrom, på grund av vilka förändringar i fingrarnas hud förekommer vid låga temperature
  • 4. Prickar i synfältet. När det syns vita ljuslinjer eller prickar i synfältet kan det vara ett första tecken på gråstarr eller andra störningar, bäst att kontakta ögonläkaren.
Advertisement
pixabay

pixabay

  • 5. Kurrande mage. Om din mage börjar göra ständiga ljud, kanske tillsammans med smärta, bör detta inte undervärderas, ett läkarbesök är på sin plats.
  • 6. Flagnande hud. I allmänhet är det ett tecken på vitaminbrist, som kan åtgärdas av en balanserad diet. Om det kliar är det dock bra att gå till en läkare, eftersom det kan röra sig om en svampinfektion.
  • 7. Nedsatt luktsinne. Med ålder kan vissa skador på nervsystemet orsaka minskad luktsinne. Om du är ung kan det istället vara en virusinfektion.
  • 8. Ryckningar i ögonen. Ojämna sammandragningar av ögonlocken indikerar trötthet. Man kan prova att badda dem med bomull som blötläggs i kallt vatten. Om det inte fungerar bör du kontakta en neurolog, eftersom det kan röra sig om problem med nervsystemet.
Travis Isaacs/flickr

Travis Isaacs/flickr

  • 9. Surrande öron. Detta symptom kan indikera att du lider av tinnitus, du bör uppsöka läkare.
  • 10. Axel ur led. Om axelleden rör sig för mycket och är lös, kan det vara ur led, det är lämpligt att uppsöka läkare i dessa fall då det kan orsaka allvarliga skador.

Att ta hand om din kropp är grundläggande, därför är det bra att lära sig tolka sina varningssignaler för att förhindra eller ta problemen i tid som kan bli värre. Gå till doktorn om din kropp ger dig någon av dessa varningssignaler.

Advertisement