2 äldre människor rymmer från ålderdomshemmet för att gå på rockfestival

av sofia

01 April 2019

2 äldre människor rymmer från ålderdomshemmet för att gå på rockfestival
Advertisement

Förmodligen är ett ålderdomshem inte det lämpligaste stället för dem som vill uppleva starka känslor. Av uppenbara skäl är aktiviteterna i dessa strukturer planerade, organisationen är sträng och alla dagar är varandra lika. Hur gör man då för att njuta av lite spänning? Självklart måste man rymma!

Det ser ut som manuset till en film, men det här hände på riktigt. En historia som dennaa hände på riktigt med två äldre gäster i ett vårdhem som rymde för en natt för att gå på en heavy metal konsert.

via washingtonpost.com

Advertisement
Wacken Open Air

Wacken Open Air

Berättelsen ägde rum i Tyskland och har som huvudpersoner ett par äldre män bestämt sig för att rocka till varje pris. De två kände sig "unga på insidan" och flydde från sitt ålderdomshemför att delta i Wacken Open Air, en berömd festival för heavy-metalälskare. Evenemanget har hållits varje år sedan 1990 i staden Wacken, ca 70 kilometer från Hamburg. Nyheten sändes av NDR (Norddeutsche Rundfunk). Vårdpersonalen märkte att två patienter saknades och varnade omgående polisen.

Advertisement
Maxpixel

Maxpixel

Enligt Washington Post ligger anläggningen i Dirthmarscher, drygt 40 kilometer från det område där musikfestivalen ägde rum. Ingen vet exakt hur de lyckades åka detta avstånd, det som är säkert är att de lyckades. Lokalpolisen hittade dem vid omkring tre på morgonen bland en mängd människor, förvirrade, borttappade men glada. Vårdhemmet skickade en bil för att hämta dem från polisstationen och lyckligtvis slutade allt bra.

Andreas Lawen, Fotandi - Wikipedia

Andreas Lawen, Fotandi - Wikipedia

För två individer i en viss ålder kunde slutet ha blivit väldigt annorlunda men lyckligtvis slutade allt väl. Efter så mycket rädsla från sjukhuspersonalens sida när de tänker tillbaka till episoden, kan man inte låta bli att le och föreställa sig dessa två äldre herrar "diggandes" i publiken. Ur det lilla äventyrets framgick inte hur mycket tid de spenderade på festivalen, men de lyckades se artister som: Red hot Chili Peppers, Danzig, Judas Priest och In Flames.

Advertisement