En kvinna tillverkar dockor som har samma olikheter som barnen själva och när de får dem är deras reaktioner rörande - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En kvinna tillverkar dockor som har…
Så här många timmar bör du sova baserat på din ålder Om du tror att katter är asociala är det förmodligen du som är det enligt forskarna

En kvinna tillverkar dockor som har samma olikheter som barnen själva och när de får dem är deras reaktioner rörande

1.780
Advertisement

Varje barn har rätt att få njuta av sin barndom, tyvärr är det väldigt svårt för vissa av dem. Det handlar om de barn som drabbats av sjukdomar som tvingar dem från en mycket tidig ålder att hantera ett kämpigt och svårt liv och det enda de kan göra är att försöka bygga upp tillräckligt med mod och viljestyrka för att utmana det.

Ur det här perspektivet kan de ögonblick då de kan känna sig precis som alla andra bli värdefulla och hjälpa dem att uppleva livet med glädje. Just detta är den typen av gåva som Amy Jandrisevits ville göra för dessa barn när hon lanserade sina terapeutiska dockor vid namn "A Doll Like Me".

A little bit of cuteness to take us into the weekend 😊

Pubblicato da A Doll Like Me su Venerdì 11 gennaio 2019

Inspirationen till denna idé fick Amy hade när hon arbetade på den pediatriska onkologiska avdelningen som socialarbetare. Amy minns att "på min tid när jag arbetade med barn, använde jag dockor i lekterapi för att hjälpa barnen att uttrycka sig"

Målet är att få barnen att må bättre, distrahera dem från deras sjukdom och få dem på bra humör. Men Amy erkänner att "det är svårt att berätta för ett barn att det är vackert, om det inte hittar något eller någon som ser ut som det gör."

I am THRILLED to announce that I have been selected as GoFundMe's Hero of December. The story just went public ❤️ It is...

Pubblicato da A Doll Like Me su Giovedì 27 dicembre 2018

Amy inser redan då hur terapeutiskt det är för barn att se det som skiljer dem från mängden återspeglas i de saker de leker med. Därför föddes idén att skapa icke-traditionella dockor för barn med funktionshinder som reproducerar deras fysiska egenskaper, medicinska problem och etnicitet.

Advertisement

We match!!!

Pubblicato da A Doll Like Me su Lunedì 17 dicembre 2018

Trots den höga kostnaden - 100 dollar per docka - har Amy lanserat en insamling på GoFundMe för att finansiera inköp för familjer som inte har råd med dem. Hon startade också ett samarbete med ett barnsjukhus.

Hennes mål är att dela ut dockor gratis till barn som behöver det för "om vi betraktar mental hälsa som en nödvändig del av vården är detta nyckeln".

Hittills har Amy tillverkat 300 dockor och för hennes hårda arbete och det vackra initiativet valdes hon som "Hero" av GoFundMe, ett erkännande som Amy tog emot med dessa ord:

"Det är en ära att få erkännande för mitt arbete som görs med kärlek och det är fantastiskt att andra tror på makten i representation. Dockorna är ett konkret sätt att dela godhet och acceptans av sina problem. Dessa barn är perfekta precis som de är!"

Just like me!

Pubblicato da A Doll Like Me su Martedì 20 febbraio 2018

I den här videon kan du se den entusiastiska reaktionen hos en liten tjej som får sin homologa docka. En liknande glädjereaktion hos ett barn som detta, som har upplevt svåra stunder har inget pris och nu tack vare en docka, kan hon lära sig att acceptera sig själv och börja le igen.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack