Hur mycket lön borde någon som är mamma på heltid tjäna? - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Hur mycket lön borde någon som är…
Att ta av sig skorna när man kommer hem är inte bara något vi bör göra av artighetsskäl. Här är 3 andra goda anledningar till att göra det 10 egenskaper som skiljer en alfakvinna från mängden

Hur mycket lön borde någon som är mamma på heltid tjäna?

1.418
Advertisement

Alla nyblivna mammor och hemmafruar vet detta: att ägna sig åt sina barn och sitt hem på heltid är ett jobb som alla andra. Men om det är ett jobb, vilken lön borde man då få för det? Det är en evig brinnande fråga som ofta ställer heltids mammor och mammor som arbetar utanför hemmet mot varandra.

Hemsidan ProntoPro.it har bestämt sig för att ge ett svar på den frågan genom att försöka kvantifiera ett heltidsjobb som mamma i ekonomiska termer och det här är vad den månatliga nettolönen bör vara.

För att avgöra en mammas hypotetiska månadslön kvantifierades alla uppgifter som utfördes under en vecka i timmar. Webbplatsen har beräknat att en heltidsmamma spenderar cirka 4 timmar i veckan i bilen för att köra sina barn till skolan och till de olika fritidsaktiviteterna. Timlönen beräknades på 130 kr för en totalsumma på 2080 kr per månad.

Men en mamma tillägnar också ungefär 7 timmar i veckan åt barnomsorg, för vilken hon ska betalas 2304 kr per månad. Sedan har vi tvätten: mellan tvättmaskiner och strykning går det åt ca 4 timmar i veckan, för en totalsumma på 1554 kr per månad. En mamma städar i genomsnitt 14 timmar i veckan för 5600 kr per månad. Sedan 12600 kr per månad bara för matlagning. När barnen sedan börjar gå i skolan hjälper deras mamma dem med läxorna i minst 6 timmar i veckan, som motsvarar 4800 kr per månad.

Totalsumman, som även tar hänsyn till några extra uppgifter, landar på 30450 kr i månaden. Men det kommer mer. Webbplatsen hävdar att man har rundat av nedåt och utelämnat vissa aspekter. För att genomföra dessa uppgifter för barnen krävs en stor kapacitet för multitasking, medicinsk kunskap och stor flexibilitet i schemat. Detta om vi begränsar oss till det materiella planet. Men man bör också övervägaden pedagogiska aspekten, som praktiskt taget är omöjlig att uppskatta i pengar!

Tags: MärkligtKvinnor
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack